2023. október 21-én a szervezők és a jelenlévők számára is meglepetéssel készült két mezőberényi diák a rózsaszín sétára. A program kezdéseként Babinszki Panna és Mankó Kata könnyeket csaltak a résztvevők szemébe, amikor elénekelték az “Most élsz” c. dalt.
A Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete 12. alkalommal szervezte meg a figyelemfelhívó közös sétát a rózsaszín szalag kitűzővel, és emlékezett dr. Bak Mihály szülész-nőgyógyász szobránál. Mertz Judit elnök köszöntője után dr. Adamik Ilona fogszakorvos emlékezett az orvosra és emelte ki az egészség, a megelőzés fontosságát. A személyes ismeretség még barátibbá tette az emlékezést a sokak által ismert Miska bácsira, majd Babinszki Panna újabb énekkel lepte meg a résztvevőket.
A város nevében Siklósi István polgármester, a rendezvény fővédnöke dr. Adamik Ilona fogszakorvossal helyezte el az emlékezés koszorúját.
A rózsaszín léggömbökkel a sétát a Piac térig a Mezőberényi Mazsorett Együttes vezette Kreisz Noémi szakmai vezető vezetésével.
Köszönjük a támogató segítséget a Polgárőr Egyesületnek, Babinszki Pannának és Mankó Katának illetve szüleiknek és a KOLO Tech Kft.-nek.
Köszönjük Dr. Adamik Ilona fogszakorvos közreműködését.
Köszönjük mindazoknak, akik jelen voltak a sétán.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyöm program Hegyvidéken

Tegyünk együtt a méhnyakrák-szűrésért és a HPV elleni védőoltásért! Fűzzünk együtt gyöngyöt, hívjuk fel a figyelmet a következőkre:  Járj évente szűrésre és fontold meg a védőoltást! A Hegyvidéki Alapszervezet és a Rákellenes Általános Szolgálat gyöngyfűző Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás 1/2:

Hatvani Segítő Szolgálat Beszámoló Időpont: 2020.március 02. hétfő 14 óra Vezeti: Kiss Anett pszichológus, Hatvani Kórház Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi Bálint u. 16. Nővérszálló 1. em. A Hatvani Segítő Szolgálatunk második Stresszoldó csoportfoglalkozásán elmeséltük, mi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Megelőzni jobb, mint gyógyítani!

A Magyar Rákellenes Liga 1993-tól kezdve évente megrendezi a Nemzeti Rákellenes Napot április 10-én, dr. Dollinger Gyula (1849-1937) sebészprofesszor, egyetemi tanár születésnapján. Dr. Dollinger Gyula nevéhez fűződik a rák-regiszter kialakítása, amely a hazai megbetegedések tudományos Olvass tovább...