Idén immáron 14. alkalommal került megrendezésre a rózsaszín szalagos séta a Nagyszénási Alapszervezet szervezésében, Pető Mihályné Mariann vezetésével.

Évente egy alkalommal tesszük azt meg, hogy még nagyobb figyelmet szentelünk a mellrákszűrésre, illetve emlékeztetjük magunkat és a hozzánk közel álló nőtársainkat, hogy mennyire fontos az egészségünkre figyelni, az egészségügyi szűréseken részt venni.

A programot Pető Mihályné, a Magyar Rákellenes Liga Nagyszénási Alapszervezetének elnöke nyitotta meg. Mariann köszöntötte a jelenlévőket, bemutatta az előadókat, továbbá ismertette a délelőtt menetét.

Elsőként Nagy Attiláné, Nagyszénás alpolgármesterének hallhattuk üdvözlő szavait, melyet, mint lelkiismeretes védőnő nagyon fontos és hasznos gondolatokkal egészített ki a megelőzéssel, és a szűrésekkel kapcsolatban.

Ádászné Szabó Ágnes az Orosházi Családvédelmi Szolgálat védőnője beszélt nekünk arról, milyen fontos nekünk, nőknek, családanyáknak, nagymamáknak odafigyelni magunkra és, hogy mennyire fontos a szűréseken való részvétel. Annak érdekében, hogy minél jobban el tudjuk végezni az önvizsgálatot, és fel tudjuk ismerni az esetleges eltérést, Ágnes hozott egy mell alakú párnácskát, amely által nem csak elméleti, hanem gyakorlati segítséget is kaptunk.

A továbbiakban a mozgásé volt a főszerep, hiszen előadóink is sokszor felhívták a figyelmünket a rendszeres mozgás fontosságára. Egy rövid bemelegítés után Káposzta Jánosné, Anikó vezetésével mindenki kipróbálhatta az ülő zumbát, mely nagy sikert aratott.

A program végén pedig a már szokásunkká vált árvácskák ültetésével emlékeztünk meg azokról, akik már nem lehetnek velünk, mert a gyilkos kór áldozataivá váltak. Terveink szerint 2024-ben is folytatjuk a programok szervezését, hiszen rendkívül fontos ügyet képviselünk.

Ráczné Zsadon Éva
a Nagyszénási Alapszervezet vezetőségi tagja

A BEOL cikke:
https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/10/setaltak-felhivtak-notarsaik-figyelmet-a-megelozesre-nagyszenason

Kapcsolódó bejegyzések

Borsodnádasdi Alapszervezet

Alapszervezeti névadó és rózsaszín séta

Borsodnádasdi Dr. Kubinyi Pál Alapszervezet Idei őszi figyelemfelhívó sétánkat 2019. 09. 16-án 15 órától tartottuk. 13 órától már folyt a szűrés a Művelődési Házban. A Borsodnádasdi Praxisközösség támogatásával rózsaszín esernyőket tudtunk a sétálók között kiosztani, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ingyenes melanoma szűrés Debrecenben

Ebben az évben harmadszor hirdettük meg az ingyenes melanoma szűrést Debrecenben. György Zoltán, a Kerekestelepi Termálfürdő igazgatója engedélyezte a fürdő területén a szűrést. A fürdő vezetője a Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet önkénteseinek és az orvosoknak Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hívás klub – Debrecen – szalonnasütés

A klub- és Ligatagok ebben az évben is nagyon készültek a már hagyományos szalonnasütésre. Május 11-én este nagy eső volt Debrecenben. Már azt hittük, most is elmossa a szalonnasütést. Május 12-én reggel azonban ragyogó napsütésben Olvass tovább...