Idén immáron 14. alkalommal került megrendezésre a rózsaszín szalagos séta a Nagyszénási Alapszervezet szervezésében, Pető Mihályné Mariann vezetésével.

Évente egy alkalommal tesszük azt meg, hogy még nagyobb figyelmet szentelünk a mellrákszűrésre, illetve emlékeztetjük magunkat és a hozzánk közel álló nőtársainkat, hogy mennyire fontos az egészségünkre figyelni, az egészségügyi szűréseken részt venni.

A programot Pető Mihályné, a Magyar Rákellenes Liga Nagyszénási Alapszervezetének elnöke nyitotta meg. Mariann köszöntötte a jelenlévőket, bemutatta az előadókat, továbbá ismertette a délelőtt menetét.

Elsőként Nagy Attiláné, Nagyszénás alpolgármesterének hallhattuk üdvözlő szavait, melyet, mint lelkiismeretes védőnő nagyon fontos és hasznos gondolatokkal egészített ki a megelőzéssel, és a szűrésekkel kapcsolatban.

Ádászné Szabó Ágnes az Orosházi Családvédelmi Szolgálat védőnője beszélt nekünk arról, milyen fontos nekünk, nőknek, családanyáknak, nagymamáknak odafigyelni magunkra és, hogy mennyire fontos a szűréseken való részvétel. Annak érdekében, hogy minél jobban el tudjuk végezni az önvizsgálatot, és fel tudjuk ismerni az esetleges eltérést, Ágnes hozott egy mell alakú párnácskát, amely által nem csak elméleti, hanem gyakorlati segítséget is kaptunk.

A továbbiakban a mozgásé volt a főszerep, hiszen előadóink is sokszor felhívták a figyelmünket a rendszeres mozgás fontosságára. Egy rövid bemelegítés után Káposzta Jánosné, Anikó vezetésével mindenki kipróbálhatta az ülő zumbát, mely nagy sikert aratott.

A program végén pedig a már szokásunkká vált árvácskák ültetésével emlékeztünk meg azokról, akik már nem lehetnek velünk, mert a gyilkos kór áldozataivá váltak. Terveink szerint 2024-ben is folytatjuk a programok szervezését, hiszen rendkívül fontos ügyet képviselünk.

Ráczné Zsadon Éva
a Nagyszénási Alapszervezet vezetőségi tagja

A BEOL cikke:
https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/10/setaltak-felhivtak-notarsaik-figyelmet-a-megelozesre-nagyszenason

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségnap, klubfoglalkozások Miskolcon

Beszélgetős klubnap Lassan újra beindul a gégések klubja Egészségnap, egészségtotó a Liga sátránál (Együnk és igyunk úgy, hogy egészségesek és szépek legyünk!”) „Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi-lelki feltöltődés Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete autóbuszos utat szervezett tagjainak 2022. április 5-én a Kegyhelyre. Különleges élményt kaptak a résztvevők, hiszen a kegyhely történetét, a csodás gyógyulásokat, a bazilika minort és annak környezetét a kegyhelyigazgató, Orosz A. Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

 „(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” – vetélkedő Salgótarjánban

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2016. március 05-én a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya közreműködésével a megye középiskolásai részére a Rák Világnapon kiadott szlogen jegyében meghirdetett vetélkedőt tartott. A megmérettetésen kilenc csapat indult. Az első feladat Olvass tovább...