A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2023. októberi  Stresszoldó Klubjának aktualitását a „Lelki egészség Világnapja” adta.

A felkért előadó, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház klinikai szakpszichológusa Mihók Viktória bevezető gondolataiban beszélt arról, hogy a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezésére immár harminc éve minden október 10-én tartjuk a lelki egészség világnapját. Az idei jeles nap szlogenje: „Minden ember számára elsődleges fontosságúvá kell tenni a lelki egészséget és a jóllétet”.

Hangsúlyozta, hogy az egészség teljes fizikai, lelki, társadalmi, sőt spirituális jóllétet jelent, és nem pusztán a betegség vagy az egészségkárosodás hiányát jelenti.

Beszélt a lelki egészség zavarának a jeleiről, konkrét példákon mutatott rá a megoldási lehetőségekre. Sok hasznos praktikát, követendő viselkedésformát megosztott a hallgatósággal.

Ezután interaktívvá vált a program: a jelenlevők aktívan bekapcsolódtak, elmesélték átélt élményeiket, a veszteségek fájdalmas következményeit, és sok konkrét kérdést felvetettek a témával kapcsolatban és közösen próbáltak  helyes viselkedésformákat megfogalmazni.

A programon húszan vettek részt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségnap Tarnamérán

Az Egri Alapszervezet képviselte a Ligát 2019. augusztus 11-én a Tarnamérai Egészségnapon, PSA szűréssel, tanácsadással, önvizsgálat tanítással a férfi betegségek korai felismerése érdekében. Köszönjük a meghívást.

Alapszervezetek

Beszámoló a Petőfibányai Alapszervezet májusi programjaiból

Május 15-én kirándultunk a Molnár Tanyára. Kb 2.5 km-es kellemes sétával verőfényes napsütésben érkeztünk meg a tanyára mintegy 64-en. Miután elfogyasztottuk a tanyasi kenyérlángost, játékos kérdezz-felelekkel zártuk a programot, a jó válasz nyereménye egy csoki Olvass tovább...

Alapszervezetek

Jelenléti Pont megnyitó ünnepsége és szűrővizsgálatok

Szervező: Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete Helyszín: Jelenléti Pont Közösségi Ház Eger Szalapart Időpont: 2022. 11. 25. Résztvevők az Egri Alapszervezet részéről: Fűrné Mosoni Anita és Bak Imréné Rendezvényen résztvevők: Eger város Civil szervezeteinek képviselői, Olvass tovább...