A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2023. októberi  Stresszoldó Klubjának aktualitását a „Lelki egészség Világnapja” adta.

A felkért előadó, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház klinikai szakpszichológusa Mihók Viktória bevezető gondolataiban beszélt arról, hogy a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezésére immár harminc éve minden október 10-én tartjuk a lelki egészség világnapját. Az idei jeles nap szlogenje: „Minden ember számára elsődleges fontosságúvá kell tenni a lelki egészséget és a jóllétet”.

Hangsúlyozta, hogy az egészség teljes fizikai, lelki, társadalmi, sőt spirituális jóllétet jelent, és nem pusztán a betegség vagy az egészségkárosodás hiányát jelenti.

Beszélt a lelki egészség zavarának a jeleiről, konkrét példákon mutatott rá a megoldási lehetőségekre. Sok hasznos praktikát, követendő viselkedésformát megosztott a hallgatósággal.

Ezután interaktívvá vált a program: a jelenlevők aktívan bekapcsolódtak, elmesélték átélt élményeiket, a veszteségek fájdalmas következményeit, és sok konkrét kérdést felvetettek a témával kapcsolatban és közösen próbáltak  helyes viselkedésformákat megfogalmazni.

A programon húszan vettek részt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyök Gyöngyösön

Gyöngyfűzés 2023. január 16.  Ebben az évben január 23 és 29 között 17. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, melyet Magyarországon tízedik alkalommal szervez meg a Mályvavirág Alapítvány. A kampány célja, hogy felhívja Olvass tovább...

Alapszervezetek

Idegenvezetői Világnap Egerben

Idegenvezetői Világnap alkalmából, február 24-én az Eger Turisztikai Kft. ingyenes városnézést szervezett Eger város lakóinak és vendégeinek. Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezetővel nagy élmény volt végigjárni a belvárost turistaként. Legalább százan sétáltunk Gabika vezetésével azokon az Olvass tovább...

Előadás

Kékgolyó koncertsorozat az Országos Onkológiai Intézetben – XVI.

2016. január 28-án (csütörtökön) 15 órakor várjuk a betegeket, orvosokat, ápolókat és az intézet valamennyi dolgozóját egy kis ajándékkoncertre Miranda Liu és Szabó Katalin előadásában.