A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2023. októberi  Stresszoldó Klubjának aktualitását a „Lelki egészség Világnapja” adta.

A felkért előadó, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház klinikai szakpszichológusa Mihók Viktória bevezető gondolataiban beszélt arról, hogy a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezésére immár harminc éve minden október 10-én tartjuk a lelki egészség világnapját. Az idei jeles nap szlogenje: „Minden ember számára elsődleges fontosságúvá kell tenni a lelki egészséget és a jóllétet”.

Hangsúlyozta, hogy az egészség teljes fizikai, lelki, társadalmi, sőt spirituális jóllétet jelent, és nem pusztán a betegség vagy az egészségkárosodás hiányát jelenti.

Beszélt a lelki egészség zavarának a jeleiről, konkrét példákon mutatott rá a megoldási lehetőségekre. Sok hasznos praktikát, követendő viselkedésformát megosztott a hallgatósággal.

Ezután interaktívvá vált a program: a jelenlevők aktívan bekapcsolódtak, elmesélték átélt élményeiket, a veszteségek fájdalmas következményeit, és sok konkrét kérdést felvetettek a témával kapcsolatban és közösen próbáltak  helyes viselkedésformákat megfogalmazni.

A programon húszan vettek részt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Októberi programajánló – Hatvan

Hatvani Segítő Szolgálat: Figyelemfelhívó séta a mellrák ellen! – Előadások és séta a város főutcáján! Közös szervezés az Alapszervezettel! Időpont: 2016. október 14. péntek, 14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan, Kossuth tér 24. Stresszoldó csoportfoglalkozás: 2/2. Időpont: Olvass tovább...

10000 lépés program

10Ezer Lépés online klub – Szexualitás és prosztatarák

Aki nem tudta megnézni, most megteheti. Érdekes téma, reménytkeltő előadás! Előadó: Dr. Damásdi Miklós egyetemi adjunktus, Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Urológiai Klinika

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2018. január 8. hétfő 14 óra Vezette: Kiss Anett pszichológus, Hatvani Kórház A Hatvani Segítő Szolgálat 2018. év első első foglalkozásán megismerkedtünk csoportfoglalkozásunk új résztvevőivel. Bemutatkozásokat követően az elmúlt ünnepek örömeit beszéltük meg, majd relaxációs Olvass tovább...