A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei a Balassi Bálint Könyvtár felkérésére az Országos Könyvtári Napok keretében a NKH Népegészségügyi Főosztály munkatársaival 2023. október 5-én ”Interaktív egészségtudatos nap”-ot tartottak állapotfelméréssel, szűrővizsgálatokkal, előadásokkal.

Volt vérnyomásmérés, testanalízis, vércukor, koleszterinszint meghatározás, PSA teszt, tüdő kapacitás mérés, CO mérés, szájüregi szűrés, 2-es típusú diabetes kockázati felmérés, emlő önvizsgálat oktatás.

Az érdeklődők írásos személyes konzultációt kaphattak szakemberektől és információs anyagot is az önvizsgálatról, a bőrvédelemről, a rák kockázati tényezőiről, az egészséges táplálkozásról és a mozgás prevenciós és rehabilitációs hatásáról.

Két előadás is elhangzott  „A kiegyensúlyozott táplálkozás” és „Az elektroszmog hatásai” címmel.

A programon hatvanhárman regisztráltak.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvaniak a Füvészkertben

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGyIK tagjai 2019 augusztus 7-én a legendás Fűvészkertbe látogattak el. “A budapesti Füvészkert (avagy ELTE Füvészkert) Magyarország első botanikus kertje, mely 2006-tól az Eötvös Loránd Tudományegyetem különleges (a kari szervezetbe nem tartozó) oktatási egységeként Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás Hatvanban

2020-09-27 A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója Időpont: 2020.szeptember 23. A kreatív klubfoglalkozásokon különböző kézműves technikákat tanulunk, sajátítunk el, szakember irányításával. Sikeres klubfoglalkozásainkon kis csoportokban, a járványveszélyt figyelembe véve 5-8 betegtárs, családtagjai vesz részt és Olvass tovább...