A Debreceni Alapszervezet Hívás klubjának beszámolója

Január 12-én 13.30 órától klubfoglalkozásra érkeztek a tagok az Onkoradiológia szeminárium termében.

A borús idő ellenére 32 fő vett részt a foglalkozáson, amíg gyülekeztek a résztvevők kis csoportokban beszélgettek. Most is voltak, akik régen találkoztak.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető üdvözölte Kocsis Antal klinikai atyát, aki vízkereszttel kapcsolatos tovább gondolkodásra késztető gondolait osztotta meg a jelenlevő klubtagokkal, függetlenül attól, hogy hívők vagy nem hívők, illetve melyik felekezethez tartoznak.

Ezt követően Kozempel Zsuzsánna klubvezető beszámolt a Hívás klub 2022. évi munkájáról, melyet fotókkal, videókkal tett színesebbé.

Aktuális dolgokról is szó volt:

  • Minden hétfőn gyaloglást szervezünk, 9 órakor a Klinika villamos megállótól.
  • Minden szerdán folytatódik a hastánc 09.00 – 10:30 óráig, minden érdeklődőt szeretettel várunk.
  • Röviden ismertette a Hívás klub I. félévi tervezett programjait, a tantermi foglalkozásokhoz dékán úr ingyen rendelkezésünkre bocsájtja ezt a termet.
  • Február 4. a Rákellenes Világnap – sétáról később tájékoztatjuk a tagságot
  • Február 11-én a Betegek Világnapján szent misét celebráltatunk a Szent Anna Székesegyházban, melyről szintén értesítéssel leszük.
  • Tájékoztatta a jelenlevő tagságot, hogy Boros Csabáné februártól valószínűleg átadja a vezetést egy új kollégának. Ha végleges döntés lesz, tájékoztatja a tagokat. Addig, amit eltervezett megvalósítja, a Ligától nem válik meg teljesen, marad ligatag.
  • A Csokonai Fórum bejárásáról nem tettünk le, Borosné Eszter megígérte, hogy megpróbál segíteni.
  • Tagdíjfizetésre is sor került. Eddig 61 fő fizette be a 2023 évi tagdíjat. Felvetették, miért nem emelik a tagdíjat. Ez központilag meghatározott, így néhányan adományt adtak, ami bevételezésre került az alapszervezet pénztárába.

A klubfoglalkozás 15:50 órakor jó hangulatban ért véget.

Következő klubfoglalkozás: 2023. február 9. Batyus farsang

Helye: Evangélikus Templom lelkészi hivatal imaterme

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívás klub vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Siófok épületei mézeskalácsból

Ebben az évben utoljára találkoztunk! Megnéztük a város civil szervezetei és iskolái által mézeskalácsból elkészített Siófok jellegzetes épületeit. Jókedvűen fotózkodtunk  a gyermekek által igen kedvelt karácsonyi hóemberek előtt. Csodálatos amikor este kivilágított fényében pompázik. Királyné Olvass tovább...

Alapszervezetek

Covid osztály megajándékozása a Karitatív Testülettel

A Karitatív Testület titkára, Reichert Tünde azzal a kéréssel kereste meg Borosné Eszter szolgálatvezetőt, hogy a Kenézy Gyula Kórház Covid osztályán a súlyos betegekért küzdő orvosok iránti együttérzésünket, irántuk való tiszteletünket fejezzük ki azzal, hogy Olvass tovább...