Roma közösség, roma polgármester asszonyának kérésére nyújtott támogatást a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete a Debreceni Segítő Szolgálattal karöltve.

A segítséget egy 56 év feletti férfi (családapa) rákos megbetegedés miatti őssejt átültetés utáni steril helyiség (steril szoba) kialakításához nyújtottuk. Egyeztettünk a feltételekkel kapcsolatban a műtétet végző orvosokkal, akik rendkívül segítőkészek voltak. Többször meglátogattuk a családot is a körülmények felmérése miatt és egy támogatót találtunk aki a mi felkérésünkre szakmai és anyagi segítséget adott rajtunk keresztül a családnak, a beteg férfinak.

Sikeres volt ez a tevékenységünk, és ráadásul az orvos csapattal valamint a Roma polgármesterrel is nagyon jó együttműködő kapcsolatot alakítottunk ki az intézkedések során.

Rendkívül hálásak a lelkes és sikeres közreműködésünkért.

Köszönjük a Magyar Rákellenes Liga Központi dolgozóinak a támogatását, és a helyi debreceni önkéntes segítőknek, akik hozzájárultak ehhez az eredményes munkához, köszönjük a fáradozásaikat!

Kapcsolódó bejegyzések

10000 lépés program

Borsodban is tornával a prosztatadaganatos férfiak jobb életminőségéért – Miskolc 1.

2019. november 4. Javulhatnak az életkilátásai a prosztatarákos férfiaknak A korai stádiumban felfedezett prosztatarák meggyógyítható, az előrehaladott prosztatarák pedig egyre gyakrabban krónikus betegséggé szelídíthető, még az áttétes betegek is számottevően hosszabb ideig és jobb életminőségben Olvass tovább...

Alapszervezetek

Senior örömtánc – Hatvani Alapszervezet

Elindítottuk őszi programjaink keretében a Senior örömtáncot is, Varga Julika, gödöllői önkéntes vezetésével. Minden héten kedden 15 órakor kezdődik a Grassalkovich Művelődési Házban. Várunk mindenkit szeretettel, ingyenes a programunk!

Alapszervezetek

Visegrádi kirándulás

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete az idén Visegrádra szervezett kirándulást, melyen 51 fő vett részt. A vár és a palota megtekintése után egy közös ebéd következett a Kovács kert étteremben, majd sétahajózás a Dunakanyarban.