A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata közösen végezte a melanoma szűrést Debrecenben, a Kerekestelepi Fürdőben, július 22-én hetedik alkalommal, szombaton.

A fürdő vezetősége György Zoltán és Molnár László valamint a munkatársai örömmel fogadtak bennünket és mindenben segítségünkre voltak.

Ebben az évben is Dr. Jenei Kluch Lenke bőrgyógyász szakorvos végezte a szűrést.

Nagy hangsúlyt fektettünk az előkészítésre, szervezésre a zökkenőmentes lebonyolításra. Meghívót küldünk a médiának (sajtó, tv, rádió) tagjainknak, valamint más debreceni szervezetnek. Jeleztük a facebookon is a lehetőséget.

Az előző esti zivatar és lehűlés kevesebb fürdőzőt vonzott, de ennek ellenére nagyon sokan jöttek minden korosztályból férfiak és nők egyaránt. A hangosbemondót is használhattuk a program népszerűsítésére. Önkénteseink mindenben lelkesen és hozzáértően segítettek, szórólapot osztottak, hasznos tanácsokkal és beszélgetéssel foglalták le, az így türelmesen várakozókat.

10 órától 13 óráig tartott a szűrés, több mint 50 főt vizsgált meg a doktornő. Szerencsére most sem találkozott melanomával, viszont 4 főnél basaliomát, 3 főnél basalioma gyanút állapított meg,7 főnek után követést javasolt fényvédő krém használata mellett, valamint évenkénti kontrollt.

Az érdeklődők a doktornőtől speciális krémeket is kaptak.

A Debrecen televízió riportot készített. (link csatolva)

Sokan megköszönték a lehetőséget a Rákellenes Ligának, hogy megszervezte a szűrést, amelyen részt vehettek, így nem kell hosszú időt várni a bőrgyógyászaton.

Mindenki dicsérte a doktornő kedvességét, precizitását, ahogy a vizsgálatot végezte.

A liga önkéntesei naptejet, ásványvizet, délben lángost vagy palacsintát kaptak.

Kifejezetten sikeres napot zárhattunk, melyet ezúton is külön köszönünk a fürdő vezetőségének, munkatársainak, a doktornőnek és az önkénteseinknek.

Kozempel Zsuzsánna

MRL vezetőségi tag

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mosolygós cserépfigurák készültek a Kreatív klubban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Vezeti: Poórné Mike Éva kézműves Időpont: 2021. július 30. Segítő Szolgálatunk Kreatív Klubjában ma egy mosolygós cserépfigurát készítettek ügyes kezű tagjaink. Jó volt már újból találkozni, jókat beszélgetni a hosszú Olvass tovább...

Alapszervezetek

Keringésjavító és stresszoldó gyógytorna Salgótarjánban

2017.01.30-én Vitek Annamária gyógytornász vezetésével keringésjavító és stresszoldó gyógytornán vehettek részt a MRL Salgótarjáni Alapszervezet tagjai.