Gyönyörű környezetben és a kánikulai nap ellenére árnyas fák alatt került lebonyolításra a Tó strand területén 2023. július 16-án a Családi Stradnyitó Nap.

A szervező REMEK felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont együtt vett részt a rendezvényen.

A  Liga standján  10-13 óráig a szakképzett önkéntesek vérnyomásmérést, vércukor, koleszterinszint meghatározást, PSA tesztet végeztek a megjelenteknek és  szóbeli és írásos felvilágosítást kaphattak a daganatos betegségek kialakulásának kockázati tényezőiről, figyelmeztető jeleiről, a napozás követendő szabályairól.

Az érdeklődők között szép számmal voltak férfiak is, ami pozitív elmozdulásnak számít.

A Salgótarjáni Városi Televízió tudósítása:
https://www.facebook.com/salgotv/videos/312086027948704/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Köszönetnyilvánítás

Magyar Rákellenes Liga Pusztaszabolcsi Alapszervezet, Napraforgó Klub Köszönetnyilvánítás   2016.szeptember 24-én a Napraforgó Klub javára megtartott jótékonysági tombola és gálaest sikeréhez hozzájárultak a klubtagok, magánszemélyek, civilszervezetek és vállalkozók. A Gálaest fellépői voltak: Szabolcs Singers – ének, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Melanóma és anyajegy szűrés a hatvani strandon

2020-08-31 A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete ingyenes melanóma és anyajegy szűrőnapot tartott a hatvani strand területén augusztus 29-én. Az időjárás kedvező volt, sokan látogattak ki a szép hatvani strandra, ahol dr. Dóka Andrea bőrgyógyász Olvass tovább...