Gyönyörű környezetben és a kánikulai nap ellenére árnyas fák alatt került lebonyolításra a Tó strand területén 2023. július 16-án a Családi Stradnyitó Nap.

A szervező REMEK felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont együtt vett részt a rendezvényen.

A  Liga standján  10-13 óráig a szakképzett önkéntesek vérnyomásmérést, vércukor, koleszterinszint meghatározást, PSA tesztet végeztek a megjelenteknek és  szóbeli és írásos felvilágosítást kaphattak a daganatos betegségek kialakulásának kockázati tényezőiről, figyelmeztető jeleiről, a napozás követendő szabályairól.

Az érdeklődők között szép számmal voltak férfiak is, ami pozitív elmozdulásnak számít.

A Salgótarjáni Városi Televízió tudósítása:
https://www.facebook.com/salgotv/videos/312086027948704/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hogy élted meg a bezártságot a járvány alatt?

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Beszélgetés Kiss Anett pszichológussal Időpont: 2021. július 12.   Több, mint egy éve tart a koronavírus járvány. Hogy élted meg a bezártságot? Legtöbbünk egyértelműen negatívan élte meg, és az volt a Olvass tovább...

Alapszervezetek

A salgótarjáni Tornaklub csatlakozott az Európai Sporthét eseményeihez

Gyógytornász vezetésével keringésjavító tornával és Meridián 3-1-2 tornával vettünk részt a Szabadidősport által meghirdetett országos eseményen.

Alapszervezetek

Tudjunk meg többet a diabetesről

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2016. május 10-én tartotta havi Egészségklubját, melynek felkért előadója dr. Farkas Zsuzsanna belgyógyász, diabetológus, háziorvos volt. Nagyon élvezetes, szemléletes vetítettképes előadásban hallhattunk arról, hogy az ideálisnál magasabb vércukorszint évek-évtizedek Olvass tovább...