Gyönyörű környezetben és a kánikulai nap ellenére árnyas fák alatt került lebonyolításra a Tó strand területén 2023. július 16-án a Családi Stradnyitó Nap.

A szervező REMEK felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont együtt vett részt a rendezvényen.

A  Liga standján  10-13 óráig a szakképzett önkéntesek vérnyomásmérést, vércukor, koleszterinszint meghatározást, PSA tesztet végeztek a megjelenteknek és  szóbeli és írásos felvilágosítást kaphattak a daganatos betegségek kialakulásának kockázati tényezőiről, figyelmeztető jeleiről, a napozás követendő szabályairól.

Az érdeklődők között szép számmal voltak férfiak is, ami pozitív elmozdulásnak számít.

A Salgótarjáni Városi Televízió tudósítása:
https://www.facebook.com/salgotv/videos/312086027948704/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Amit a limfödémáról tudni kell!

Limfdrenázs, komplex ödémamentesítő fizikoterápia Előadó: Rideg Csilla gyógytornász Időpont: 2015. szeptember 16. A limfödéma azt jelenti, hogy a nyirokfolyadék megreked egy adott területen, mivel továbbhaladását a nyirokerek, illetve csomók különböző elváltozásai akadályozzák – ezekkel a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karácsony Debrecen főterén

A Debreceni Alapszervezet beszámolója Örömmel vettünk részt a debreceni főtéren felállított kis „kuckóban” kreatív programjainkkal vasárnap délután. Rengetegen betértek hozzánk, csodaszép, elegáns, barátságos és hangulatos volt a házikó berendezése. A fagyos hideget megolvasztotta az a Olvass tovább...