Mátranovákon az ALSTOM vállalat felkérésére a Magyar Rákellenes Liga az előző év gyakorlatához hasonlóan szűrővizsgálatokat végzett.

Az alkalmazottak munkahelyi szűrővizsgálatait a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei végezték el július 04-én és 11-én.

A két napon előzetes jelentkezést és ütemezést követően öt-öt órában történt az állapotfelméréssel, tanácsadással, felvilágosítással egybekötött vizsgálatok elvégzése. Volt vérnyomás-pulzusmérés, BMI számítás, szájüregi szűrés, vércukor-, koleszterin szint meghatározás, PSA teszt, 2-es típusú diabetes kockázati felmérés.

Kóros értékek esetében egyéni tanácsadás történt illetve háziorvosi és szakorvosi ellátásra javaslat.

A megjelentek a szóbeli felvilágosítás, tanácsadás mellett nyomtatott információs anyagot is kaptak a prevencióról, a daganatok kialakulásának kockázati tényezőiről, a szűrővizsgálatok és önvizsgálat fontosságáról, az egészséges életmód és kiemelten a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjairól.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rajzpályázat eredményhirdetés Debrecenben

Az adventi hangverseny keretében került sor az „Élj egészségesen” rajzpályázat eredményhirdetésére. Díjazásban részesültek: A Dr. Kettesy Aladár Látássérültek Iskolájának tanulói (Mohácsi Petra, Kiss Natalia Színtia, Deák Barbara), A Vénkerti Általánnos Iskola tanulói (Rinyu Anna, Kiss Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Gyöngyösi Alapszervezet áprilisi programjai

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója 04.03. Taggyűlést tartottunk ahol megbeszéltük az elmúlt hónap eseményeit és az e havi programot.A taggyűlés után meghívott előadónk Jenei Gábor életmód tanácsadó előadását hallgattuk, aki a vitaminok hatásairól, az idegrendszer megújulásáról beszélt. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Majális – csapatépítés a Miskolci Alapszervezetnél

MRL Miskolc – 2018. május 1-én virsli helyett lángos “Elláéknál” (csapatépítés)