Gyöngyfűzés 2023. január 16. 

Ebben az évben január 23 és 29 között 17. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, melyet Magyarországon tízedik alkalommal szervez meg a Mályvavirág Alapítvány. A kampány célja, hogy felhívja a nők figyelmét a méhnyakrák tüneteire, korai felismerésére, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a méhnyakrák prevencióra is.

Az eseményhez alapszervezetünk is csatlakozott, idén is gyöngyöt fűztünk január 16-án, hétfőn. A gyöngy a HPV elleni küzdelem és megelőzés szimbóluma. A különböző méretű rózsaszín gyöngyökből gyönyörű karkötőket fűztünk, amit egy későbbi időpontban adunk át városunk egy-egy kiválasztott általános iskolája hetedik osztályos tanulóinak.

Nagy örömmel vettünk részt e szép feladatban, ami egyúttal jó alkalom volt arra is, hogy együtt legyünk és jót beszélgessünk!

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nagyatádi hírek

25:50-26:25-ig a Nagyatádi Alapszervezet közgyűléséről adnak hírt a Nagyatádi VTV-ben.

Alapszervezetek

Nyíltan a betegségekről – előadássorozat Mezőberényben

“Nyíltan a betegségekről” címmel Dr. Ros-Gal Paul Ovidiu családorvos, onkológus szakorvos, sugarterapeuta tartott előadást a Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete szervezésében. A korábban a gyulai onkológián dolgozott szakember a betegségek kialakulásáról, a daganatos betegségekről adott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Előadás a vastagbélszűrésről, lelki prevencióról Gyöngyösön

A Gyöngyösi Alapszervezet szervezésében 2019. március 14-én két előadást hallgattak meg az érdeklődők: Dr. Makai Gábor főorvos, sebész és grasztreontelogiai szakorvos: A vastagbélrák szűréséről és a daganatos betegségekről Rózsa Gabriella addiktológus: A lelki folyamatokról és Olvass tovább...