Gyöngyfűzés 2023. január 16. 

Ebben az évben január 23 és 29 között 17. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, melyet Magyarországon tízedik alkalommal szervez meg a Mályvavirág Alapítvány. A kampány célja, hogy felhívja a nők figyelmét a méhnyakrák tüneteire, korai felismerésére, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a méhnyakrák prevencióra is.

Az eseményhez alapszervezetünk is csatlakozott, idén is gyöngyöt fűztünk január 16-án, hétfőn. A gyöngy a HPV elleni küzdelem és megelőzés szimbóluma. A különböző méretű rózsaszín gyöngyökből gyönyörű karkötőket fűztünk, amit egy későbbi időpontban adunk át városunk egy-egy kiválasztott általános iskolája hetedik osztályos tanulóinak.

Nagy örömmel vettünk részt e szép feladatban, ami egyúttal jó alkalom volt arra is, hogy együtt legyünk és jót beszélgessünk!

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nőnap Miskolcon, a Kórház Sugárterápiás és Klinikai Onkológiai Centrumában

Nőnap alkalmábók köszöntötték a B.-A.-Z Megyei Kórház és Egyetemi Kórház Sugárterápiás és Klinikai Onkológia Centrumában a hölgyeket 2017. március 7-én. A Magyar Rákellenes Liga önkéntesei délelőtt meglátogatták az osztályon fekvő hölgyeket, és csekély ajándékkal kedveskedtek. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kár lenne, ha rák lenne vetélkedő díjátadó Miskolcon

A miskolci Alapszervezet pályázati felhívást tett közzé középiskolás diákoknak Kár lenne, ha rák lenne  címmel A felhívás célja a fiatalok figyelmének felhívása a dohányzás veszélyeire, a dohányzással és a légszennyezéssel összefüggő tüdőrák kialakulása, jellemzői, a Olvass tovább...