#RákellenesVilágnap #MagyarRákellenesLiga #Mozduljaméltányosságért #Méltányosellátást #closethecaregap #worldcancerday

Rákellenes Világnap

Az alapszervezet másodjára szervezett sétát a Rákellenes Világnapon. Február 4-én a sétára előzetesen jelentkezők és regisztráltak meghívást kaptak a séta előtt ¾ 1 órától a Víztorony presszóba egy kávéra, üdítőre, baráti beszélgetésre. Ide 14 fő jött el.

¾ 2-kor gyülekeztünk a Nagyerdei stadion északi kapujánál. Egymás után érkeztek a ligatagok. Kozempel Zsuzsánna Hívás klubvezető rövid megemlékezést tartott a Rákellenes Világnapról, idézve Borosné Eszter Hajdú Bihari Naplóban megjelent cikkéből is. Ezután 14:00 órakor 30 fő indult sétára ragyogó napsütésben, itt-ott havas tájon a méltányos ellátásért, daganatos embertársaink, családtagjaik gyógyulásáért sétáltunk.

Sétánkat a stadion körül (volt, aki hógolyózott), a Békás tónál folytattuk és 16:05 órakor az Egyetem előtt fejeztük be. 65 perc alatt 4,8 km-t tettünk meg útközben beszélgetve. Ismét egy szép délutánt töltöttünk együtt.

Borosné Eszter szolgálatvezető nyilatkozott a Hajdú-Bihari Naplóban a Rákellenes Világnap kapcsán.

Az Európa rádió Dr. Hallay Judittal az alapszervezet elnökével készített

riportot.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag
Hívás klubvezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gimnáziumi előadás Nagyatádon

A szervezett szűrésekről szóló előadáson kb 100 fő volt jelen.

Alapszervezetek

Adventi készülődés a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetében

Az advent a várakozás, készülődés időszaka, mely a lelki megtisztulásról, az egymásra figyelésről, a közös beszélgetésekről kell, hogy szóljon. Ezen gondolatok jegyében tartotta a  MRL Salgótarjáni Alapszervezete november 28-i Stresszoldó Klub foglalkozását, ahol a jelenlévők Olvass tovább...

Alapszervezetek

Taggyűlés és farsang Gyöngyösön

A február 7-ei taggyűlésünkre már fél órával előbb érkeztünk, hogy elkészítsük a szokásos farsangi menüt, ami nem más, mint a házi zsíros kenyér lila hagymával, paprikával, uborkával. A desszertet batyusan oldottuk meg, volt sós és Olvass tovább...