Rákellenes Világséta – Idén először együtt! 

Budapest – 2023. január 8. 

A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva idén már harmadik alkalommal hirdeti meg a Rákellenes Világsétát (World Cancer Walk) Magyarországon. A résztvevőket 2023. január 8-án, vasárnap biztatják majd mozgásra. Az első évhez képest tavaly már több, mint kétszer annyian csatlakoztak a kihíváshoz, így a szervezők idén is nagy érdeklődésre számítanak. A résztvevőknek idén először lesz lehetőségük részt venni helyileg szervezett sétákon, de természetesen a tavalyi évhez hasonlóan egyénileg is lehet majd csatlakozni.

Bár számos sétát és felvonulást szerveztek már a daganatos betegségekkel kapcsolatosan, e kezdeményezés formája és a története is egyedi. A projekt egyetlen személy ötletével kezdődött, aki a rákkal küzdő rokonait szerette volna támogatni a sétával. Mára e személyes kezdeményezés világszintű eseménnyé nőtte ki magát: tavaly 5 kontinens 30 országának 240 városában több, mint 3300-an sétáltak, Magyarországon pedig több, mint 650-en gyalogoltak 46 településen.

Az előző évekhez hasonlóan minden város kap egy előre kijelölt egy órányi időintervallumot sétálni, a világ minden táján egyformán, és ezen órák kombinációja összességében kiad egy teljes 24 órás napot. Budapest és Magyarország időzónája 2022. január 8-án 15 – 16 óra között tart, ami az egész napot nézve a 17. órát adja majd hozzá a „távhoz”.

Bár az elmúlt 2 évben a Covid miatt a résztvevőknek a megadott időintervallumon belül egyénileg vagy saját szervezésű csoportokban volt lehetőségük csatlakozni a sétához, idén először a Magyar Rákellenes Liga is szervez helyi sétákat, melyet minden település egyénileg hirdet meg. Budapesten január 8-án 14:45-re várják a résztvevőket a Batthyány téren, a séta célállomása pedig a Margit sziget lesz majd. Természetesen, az előző évhez hasonlóan egyénileg is csatlakozhat a sétához az, aki inkább egyedül, vagy szűk családi-és baráti körben szeretné teljesíteni a kihívást.

Az eseményen bárki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozója, ismerőse vagy a rákbetegek iránt, illetve támogatni szeretné a daganatos betegségek elleni harcot. Fontos, hogy az eseményen történő részvételhez regisztrálni kell, a regisztráció ingyenes! A regisztrációt idén magyar nyelvű oldal segíti, ami az alábbi linken érhető el: https://www.worldcancerwalk.com/hu.

A séta egyben adománygyűjtés is a rák elleni küzdelemre. Az akció során az előzetesen kiválasztott 14 nemzeti betegszervezetet támogatják, melyek közé idén is bekerült a Magyar Rákellenes Liga a tavalyi kiemelkedő magyar részvételnek köszönhetően.

A Magyar Rákellenes Liga ezúton is köszöni a tavalyi, daganatos betegeket támogató és preventív programjaikra adott adományokat! Idén nem csak ezen az egy napon van lehetőség adományozni, hanem egészen február 15-ig.

Az alábbi linken keresztül támogathatja a Magyar Rákellenes Liga rehabilitációt segítő klubjainak fenntartását: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/2724.

Készítsen fotókat és videókat a sétáról, majd töltse fel közösségi oldalaidra #worldcancerwalk #walkwithus #MagyarRákellenesLiga #RákellenesVilágséta címkével, kiegészítve a városa nevével, pl.: #Pecs! Így a résztvevők szerte a világon összeköttetésben lesznek és láthatják, hogyan folyik a séta a világ városaiban.

További sajtóinformáció:

VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda

Nagy Ákos

Telefon: 350-6951, 20/9331-801

E-mail: nagy.akos@vmkomm.hu

Kapcsolódó bejegyzések

Rákellenes Világséta

4. Rákellenes Világséta – csatlakozz hozzánk!

Már negyedik alkalommal hirdetjük meg a Relay for Life-hoz csatlakozva Rákellenes Világsétát (World Cancer Walk) Magyarországon 2024. január 14-én, vasárnap 15-16 óra között sétálunk. Regisztrálni mindenkinek egyénileg kell, itt tudsz: https://www.worldcancerwalk.com/team-4-2 A regisztrációra kattintva ezt az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Debrecenben

A Debreceni Alapszervezet másodjára csatlakozott a Világ sétához 2022. január 9-én 15-16 óra között. 28 fő vett részt a világsétán. Akik regisztráltak, meghívást kaptak a séta előtt 14 órától a Víztorony presszóba egy kávéra. Utána Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Gyöngyösön

A Gyöngyösi Alapszervezet is csatlakozott a Világsétához január 14-én. Nagyon sokan vettünk rajta részt (67-en, az alapszervezet létszáma 86). Több helyszínen sétáltunk: Gyöngyös belváros, Gyöngyös 80-as városrész, Nagyréde, Gyöngyöshalász, Sástó, Mezőkövesd. A városi televízió riportot Olvass tovább...