A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Csodás ajándékot kaptak a Gyöngyösiek advent harmadik vasárnapján, december 11-én a MÁV-tól. Az ezen a napon életbe lépett vasúti menetrendi változásoknak köszönhetően közvetlen összeköttetés – eddig Vámosgyörkön át kellett szállni – jött létre Gyöngyös és Budapest között Mátra InterRégió elnevezéssel.

Ennek a hírnek eredtünk a nyomába december 11-én vasárnap.

Tagtársunk Sipos Gergelyné gondolt egy merészet és kiírta az alapszervezetünk facebook, oldalára, hogy kipróbálja ezt a közlekedést Budapestre, megnézi a Kossuth téren felállított mindenki karácsonyfáját, sétál a Duna parton és bárki, aki kedvet érez, csatlakozhat hozzá. Nagy örömére tizenegyen jelentkeztünk s így egy remek közös ligás kirándulás lett a vége.

Az óránként közlekedő, gyönyörű, tiszta, kényelmes vonattal a Keleti pályaudvarra futottunk be. Innen a 2-es Metróval mentünk át a Kossuth térre, ahol megcsodáltuk az ország karácsonyfáját, sétáltunk a Duna parton, fotózkodtunk. A hideg viharos szél sem szegte kedvünket, bár a sétát egy kicsit rövidebbre fogtuk és igyekeztünk a Vörösmarty téri adventi vásárba, ahol forralt borral melegítettük fel magunkat.

A visszaút is nagyon vidám hangulatban telt, nagyon élveztük az utazás adta élményt és bátran ajánljuk mindenkinek!

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Légy Tudatos!!! – vetélkedő Salgótarjánban

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya közreműködésével 2017. február 15-én a megye középiskolásai részére a Rák Világnap és az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét programjaihoz kapcsolódva vetélkedőt tartott. A megoldandó feladatok a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap-Futófesztivál Hatvanban

A 2018. április 14-ei Városi Egészségnap és Futófesztiválon nagyon sokan keresték fel az ingyenes szűrővizsgálatokat és a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének asztalát! Önkénteseink tájékoztató kiadványokkal látták el a hozzánk segítségért fordulókat, mulázsok segítségével tanították az Olvass tovább...