A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Csodás ajándékot kaptak a Gyöngyösiek advent harmadik vasárnapján, december 11-én a MÁV-tól. Az ezen a napon életbe lépett vasúti menetrendi változásoknak köszönhetően közvetlen összeköttetés – eddig Vámosgyörkön át kellett szállni – jött létre Gyöngyös és Budapest között Mátra InterRégió elnevezéssel.

Ennek a hírnek eredtünk a nyomába december 11-én vasárnap.

Tagtársunk Sipos Gergelyné gondolt egy merészet és kiírta az alapszervezetünk facebook, oldalára, hogy kipróbálja ezt a közlekedést Budapestre, megnézi a Kossuth téren felállított mindenki karácsonyfáját, sétál a Duna parton és bárki, aki kedvet érez, csatlakozhat hozzá. Nagy örömére tizenegyen jelentkeztünk s így egy remek közös ligás kirándulás lett a vége.

Az óránként közlekedő, gyönyörű, tiszta, kényelmes vonattal a Keleti pályaudvarra futottunk be. Innen a 2-es Metróval mentünk át a Kossuth térre, ahol megcsodáltuk az ország karácsonyfáját, sétáltunk a Duna parton, fotózkodtunk. A hideg viharos szél sem szegte kedvünket, bár a sétát egy kicsit rövidebbre fogtuk és igyekeztünk a Vörösmarty téri adventi vásárba, ahol forralt borral melegítettük fel magunkat.

A visszaút is nagyon vidám hangulatban telt, nagyon élveztük az utazás adta élményt és bátran ajánljuk mindenkinek!

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét – méhnyakrákellenes program a Salgótarjáni Alapszervezet szervezésében

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete, a Mályvavirág Alapítvány és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont a „XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából 2019. január 22-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban figyelemfelkeltő programot szervezett A méhnyakrák a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fotókiállításra és immunológiai előadásra vár minden érdeklődőt szeretettel az MRL Egri Alapszervezet és a Mellrákinfo egyesület május 9-én.

Alapszervezetek

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület szakmai napja Tolna megyében

A RSOE Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület szakmai napot tartott a Tolna megyei Lengyel-Annafürdő Turisztikai és Természetismereti Központban 2018.06.14-én. Ezen a rendezvényen részt vett: a RSOE vezetősége Dobai Sándor elnök vezetésével a Somogy Megyei Olvass tovább...