A Szenior Örömtáncot Ilse Tutt táncpedagógus dolgozta ki Németországban kb. 45 évvel ezelőtt kedves anyósa kérésére, hiszen a tánc szeretete kortalan. Nyugat-Európában már több országban nagy népszerűségnek örvend, hazánkban Csirmaz Szilvia jóvoltából kezd egyre nagyobb teret hódítani ez a műfaj.

“A Szenior Örömtánc nem egy klasszikus tánc a régi hagyományos értelemben, viszont sok klasszikusnak mondható stílus – legyen az keringő vagy éppen rock and roll – elemeit vagy lépéseit tartalmazza leegyszerűsített formában. A koreográfiák egyszerűek, könnyen megjegyezhetők. Ez a tánc kifejezetten az idősebb korosztály számára kifejlesztett mozgásforma.

Kíméletesen mozgatja meg az izmot, ízületet, harmonizálja a fizikai és agyi tevékenységet, javítja a memóriát, növeli az önbizalmat, közösségi élményt nyújt. Nem kell hozzá előzetes tánctudás, s ahogy a neve is mondja, örömöt ad. Tévedni is szabad, legfeljebb vidámabb tőle a hangulat.

A Szeniortánchoz nem szükséges táncpartner, sem előzetes tánctudás és folyamatosan, bármikor lehet csatlakozni. Arra törekszik a módszer, hogy az egész csoport összehangolt mozgására figyelni kelljen a táncosnak, miközben örömre lel a mozgásban. ”

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata Varga Júlia önkéntes vezetésével 2019. február 12-én Hatvanban is elindította a Szenior örömtánc programját. Havi egy alkalommal, minden hónap második hetének keddjén találkozunk a Grassalkovich Művelődési Házban 15 órakor.

Lazányi Jánosné
Segítő Szolgálat vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Tanácsadás bőrünk ápolásához

Gyere, feledkezz meg egy órára a betegségedről, kényeztesd a lelked, érezd jól magad! Tanácsadó: Majoros Bernadett és Habó Agnes Időpont: 2023. november 16. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének mai klubfoglalkozásán kezünk ápolása volt a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Beszámoló a rózsaszín sétáról Tiszafüreden

“Minden év októbere világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga Tiszafüredi Alapszervezete immár hetedik alkalommal csatlakozik a kampányhoz és szervezi meg a rózsaszín városi sétát” https://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet-jasz-nagykun-szolnok/mikor-volt-utoljara-mellrakszuresen-fureden-rozsaszin-setat-tartottak-video-galeria-875807/

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Folytatódik a roadshow! Következő állomás: Miskolc

A Miskolci Alapszervezet az (A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen – Társadalmi és egyéni felelősség szlogen jegyében roadshowt szervez. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Regisztrálni a +36 30 370-6025-ös és a +36 46 368 881-es Olvass tovább...