Hívás klub – Debreceni Alapszervezet

November 10-én klubfoglalkozásra érkeztek a tagok az Onkoradiológia szeminárium termében.

A borús idő ellenére 32 fő vett részt a foglalkozáson, amíg gyülekeztek a résztvevők kis csoportokban beszélgettek. Most is voltak, akik régen találkoztak.

Dr. Hallay Judit elnök asszony bemutatta a mai klubfoglálkozás elődóját, Gyarmathy István ökológust, aki emelett a Debreceni Dixieland Jazz band klarinétusa, alapító tagja.

Nagyon jó előadást tartott „Ökológiai lábnyom” címmel. A természet védelméért mindannyian tehetünk, akár lakótelepen élünk, de még inkább kisebb vagy nagyobb kertet művelünk. Szólt az élővilágbarát kert létesítésének elveiről, módszereiről. Vetítőképes előadását kis video részletekkel tette színesebbé. Majd válaszolt a kérdésekre.

Dr. Hallay Judit tájókoztatta a résztvevőket, hogy december 8-án ismét lesz adventi hangverseny, a helyszín még egyeztetés alatt. Mohos Nagy Éva tanítványai lépnek fel.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető aktuális dolgokról tájékoztatta a tagságot.

  • Minden hétfőn gyaloglást szervezünk, 9 órakor a Klinika villamos megállótól.
  • Minden szerdán folytatódik a hastánc 09.00- 10:30 óráig.
  • Szólt a kulturális lehetőségekről. (színház, hangverseny…)
  • Önkénteseink részt vesznek a Karitatív Testület adománygyüjtő akciójában november 4. és december 22. között. az Auchan áruházban.

Pappné Ráduly Irma meghívta a résztvevőket a Megyei Nyugdíjas Szövetség által szervezett november 11-i „Séta az egészséges tüdőért” erdei sétára, amely 10 órakor a Köztemető főbejáratától indul.

A klubfoglalkozás jó hangulatban ért véget.

Következő klubfoglalkozás: 2023. január

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívás klubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A hagyományos kínai orvoslásról – Szekszárdon

2016. december 07-én szerveztük “A hagyományos kínai orvoslás” című előadásunkat. Előadó: Dr. Armen Tetevoszján – Leningrádban végzett, Szekszárdon élő orvos Helszín: Babits Mihály Kulturális Központ Csatár terem Résztvevők: 68 fő Az előadó az rendezvény elején Olvass tovább...

Alapszervezetek

A zene és tánc gyógyító ereje

2017.november 22-én tartottuk fenti című programunkat. Először Sági Tibor tanár tartott 40 percben érdekfeszítő előadást ebben a témában. Érdeklődve hallgattuk mindannyian zenével átszőtt mondanivalóját. Rendkívüli élmény volt. A szünetben az Alapellátás-fejlesztési modellprogram kínálta a jelenlévőket Olvass tovább...

Alapszervezetek

Vedd kezedbe a sorsod!

Tizenkettedik alkalommal rendezett figyelemfelkeltő sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2020. október 09-én a nógrádi megyeszékhelyen. A résztvevők a Balassi Bálint Megyei Olvass tovább...