Hívás klub – Debreceni Alapszervezet

November 10-én klubfoglalkozásra érkeztek a tagok az Onkoradiológia szeminárium termében.

A borús idő ellenére 32 fő vett részt a foglalkozáson, amíg gyülekeztek a résztvevők kis csoportokban beszélgettek. Most is voltak, akik régen találkoztak.

Dr. Hallay Judit elnök asszony bemutatta a mai klubfoglálkozás elődóját, Gyarmathy István ökológust, aki emelett a Debreceni Dixieland Jazz band klarinétusa, alapító tagja.

Nagyon jó előadást tartott „Ökológiai lábnyom” címmel. A természet védelméért mindannyian tehetünk, akár lakótelepen élünk, de még inkább kisebb vagy nagyobb kertet művelünk. Szólt az élővilágbarát kert létesítésének elveiről, módszereiről. Vetítőképes előadását kis video részletekkel tette színesebbé. Majd válaszolt a kérdésekre.

Dr. Hallay Judit tájókoztatta a résztvevőket, hogy december 8-án ismét lesz adventi hangverseny, a helyszín még egyeztetés alatt. Mohos Nagy Éva tanítványai lépnek fel.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető aktuális dolgokról tájékoztatta a tagságot.

  • Minden hétfőn gyaloglást szervezünk, 9 órakor a Klinika villamos megállótól.
  • Minden szerdán folytatódik a hastánc 09.00- 10:30 óráig.
  • Szólt a kulturális lehetőségekről. (színház, hangverseny…)
  • Önkénteseink részt vesznek a Karitatív Testület adománygyüjtő akciójában november 4. és december 22. között. az Auchan áruházban.

Pappné Ráduly Irma meghívta a résztvevőket a Megyei Nyugdíjas Szövetség által szervezett november 11-i „Séta az egészséges tüdőért” erdei sétára, amely 10 órakor a Köztemető főbejáratától indul.

A klubfoglalkozás jó hangulatban ért véget.

Következő klubfoglalkozás: 2023. január

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívás klubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont:2016. december 6. Klubvezető: Poórné Éva A MRL Hatvani Segítő Szolgálata az adventi várakozás jegyében tartotta meg Kreatív klubfoglalkozását december 7-én, ahol a jelenlévők szebbnél szebb 3D-s képeslapot készítettek szeretteiknek. Az elmaradhatatlan adventi  illat a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi-lelki feltöltődés a természet erejével

  A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2016. június 07-én tartotta a nyári szünet előtti utolsó szabadtéri programját a salgótarjáni Tó Strandi Gyermektáborban, immár hatodik éve hagyományosan a három felvidéki megyeszékhely képviselőivel. A gyönyörű környezetben Olvass tovább...

Alapszervezetek

Önvizsgálat tanítása a Szent István Általános Iskolában, Hatvanban

Emlő – here önvizsgálatra tanítás oktatófilm vetítésével egybekötve Időpont: 2018.  március 19. Helyszín: Hatvani Szent István Általános Iskola A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálatát idén is megtartotta felvilágosító programját a Hatvani Szent István Általános Olvass tovább...