A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022. november 03-án „Fókuszban a férfiak egészsége” címmel tartott programot a József Attila Művelődési Központ Klubtermében.

Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke beszélt a Movember mozgalomról, a 10 Ezer lépés programról, a 2021-ben elindított 45 nap alatt a Föld körül kihívásról és ennek kapcsán a rendszeres mozgás prevenciós és rehabilitációs hatásairól.  Előadásában beszélt a morbiditási és mortalitási adatokról, az egészséges életmód mellett a szűrővizsgálatok, a korai felismerés döntő fontosságáról.

Ezután egy riportfilm került levetítésre, amelyben dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos és dr. Dombóvári Péter urológus több nézőpontból is körbejárták a férfi egészség témáját.

Végül a hivatalos program befejeztével sokan sorakoztak fel a Klubteremben felállított asztaloknál, ahol az alapszervezet önkéntesei  ingyenes szűrővizsgálatokat végeztek, illetve a megjelentek egy kötetlen beszélgetés mellett tanácsadást és kockázatfelmérést is igényelhettek.

A regisztrált 60 fő szóbeli és nyomtatott információkkal gazdagodhatott az elhangzott témákról.

A nool.hu cikke itt olvasható.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ízelítő rendszeres összejöveteleinkből Miskolcon

Ha kedd, akkor asszonytorna:   Minden hónap első szerdája a gégeműtöttek klubnapja (most szülinappal):   Minden héten szerdán beszédtanulás gégeműtötteknek:

Alapszervezetek

AVON tanácsadás bőrünk szépítéséhez

Gyere, feledkezz meg egy órára a betegségedről, kényeztesd lelked, érezd jól magad! Tanácsadó: Majoros Bernadett és Habó Ágnes (AVON) Időpont: 2023. augusztus 23. A Hatvani Alapszervezet 2023. második félévének nyitó klubfoglalkozása volt a mai program. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösiek az Ecsédi sportnapon

Az Ecsédi sportnapon jártunk augusztus 5-én. A MRL Ecsédi Alapszervezete egészségszűréssel egybekötött sportnapot tartott. Több alapszervezetet meghívtak, melyen szép számmal megjelentünk mi is (21-en). Játékos sportvetélkedőn, tudáspróbán vettünk részt. Sokan jelentkeztek egészségügyi szűrésre is. Befejezésként Olvass tovább...