A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022. november 03-án „Fókuszban a férfiak egészsége” címmel tartott programot a József Attila Művelődési Központ Klubtermében.

Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke beszélt a Movember mozgalomról, a 10 Ezer lépés programról, a 2021-ben elindított 45 nap alatt a Föld körül kihívásról és ennek kapcsán a rendszeres mozgás prevenciós és rehabilitációs hatásairól.  Előadásában beszélt a morbiditási és mortalitási adatokról, az egészséges életmód mellett a szűrővizsgálatok, a korai felismerés döntő fontosságáról.

Ezután egy riportfilm került levetítésre, amelyben dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos és dr. Dombóvári Péter urológus több nézőpontból is körbejárták a férfi egészség témáját.

Végül a hivatalos program befejeztével sokan sorakoztak fel a Klubteremben felállított asztaloknál, ahol az alapszervezet önkéntesei  ingyenes szűrővizsgálatokat végeztek, illetve a megjelentek egy kötetlen beszélgetés mellett tanácsadást és kockázatfelmérést is igényelhettek.

A regisztrált 60 fő szóbeli és nyomtatott információkkal gazdagodhatott az elhangzott témákról.

A nool.hu cikke itt olvasható.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Salgótarjáni Alapszervezet is részt vett a Családi Napon

Meghívottak voltunk a Családi Napon A MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei a Promeritum Alapítvány felkérésére 2017. szeptember 16-án tanácsadással egybekötött állapotfelmérést, diabetes kockázati tényező felmérést, emlő önvizsgálat oktatást végeztek a Salgótarjáni Ifjúsági Sportcentrumban. A rendezvényt gyönyörű Olvass tovább...

Alapszervezetek

Filmklub Puszataszabolcson

Jöjjön el március 10-én a Napraforgó Klub Filmklubjába! A MAMA című filmet vetítjük, utána kerekasztal beszélgetés lesz az élményről.  

Alapszervezetek

Egészséges életmód idős korban

Miben tud segíteni a szakember, a család? Időpont: 2023. június 5. 14 óra Előadó: Szabóné K. Katalin, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet szakápolója A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet mai programjában az idős emberek Olvass tovább...