A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022. november 03-án „Fókuszban a férfiak egészsége” címmel tartott programot a József Attila Művelődési Központ Klubtermében.

Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke beszélt a Movember mozgalomról, a 10 Ezer lépés programról, a 2021-ben elindított 45 nap alatt a Föld körül kihívásról és ennek kapcsán a rendszeres mozgás prevenciós és rehabilitációs hatásairól.  Előadásában beszélt a morbiditási és mortalitási adatokról, az egészséges életmód mellett a szűrővizsgálatok, a korai felismerés döntő fontosságáról.

Ezután egy riportfilm került levetítésre, amelyben dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos és dr. Dombóvári Péter urológus több nézőpontból is körbejárták a férfi egészség témáját.

Végül a hivatalos program befejeztével sokan sorakoztak fel a Klubteremben felállított asztaloknál, ahol az alapszervezet önkéntesei  ingyenes szűrővizsgálatokat végeztek, illetve a megjelentek egy kötetlen beszélgetés mellett tanácsadást és kockázatfelmérést is igényelhettek.

A regisztrált 60 fő szóbeli és nyomtatott információkkal gazdagodhatott az elhangzott témákról.

A nool.hu cikke itt olvasható.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

10 éves a Rózsaszentmártoni Alapszervezet

Gubis Istvánné Manyus vezetésével 2008-ban alakult meg a Rózsaszentmártoni Alapszervezet. 10 év alatt nagyon sok, jó programot szerveztek, közösséggé kovácsolódtak. Gratulálunk jubileumukhoz és további jó programokat kívánunk nekik!

Alapszervezetek

Nemzetközi Nőnap – ünnepség Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete részt vett a Rákbetegek Országos Szervezete Szelíd Ráktérítő klub Szekszárd Nőnapi ünnepén. A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetét Andics János (alapító tag) képviselte. Bai Erzsébet a Szelíd Ráktérítő Klub Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás 2.

Időpont: 2016. március 17. 14 óra Vezető: Poórné Mike Éva kézműves Az év második  kreatív  klubfoglalkozásán tavaszi virágokkal díszített  ceruzatartó dobozkát készítettünk dekopázs technikával. Gyűjteményünkből elővarázsolt szebbnél szebb szalvétákat használtunk fel remekművünk elkészítéséhez. Közben megbeszéltük az Olvass tovább...