A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022. november 03-án „Fókuszban a férfiak egészsége” címmel tartott programot a József Attila Művelődési Központ Klubtermében.

Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke beszélt a Movember mozgalomról, a 10 Ezer lépés programról, a 2021-ben elindított 45 nap alatt a Föld körül kihívásról és ennek kapcsán a rendszeres mozgás prevenciós és rehabilitációs hatásairól.  Előadásában beszélt a morbiditási és mortalitási adatokról, az egészséges életmód mellett a szűrővizsgálatok, a korai felismerés döntő fontosságáról.

Ezután egy riportfilm került levetítésre, amelyben dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos és dr. Dombóvári Péter urológus több nézőpontból is körbejárták a férfi egészség témáját.

Végül a hivatalos program befejeztével sokan sorakoztak fel a Klubteremben felállított asztaloknál, ahol az alapszervezet önkéntesei  ingyenes szűrővizsgálatokat végeztek, illetve a megjelentek egy kötetlen beszélgetés mellett tanácsadást és kockázatfelmérést is igényelhettek.

A regisztrált 60 fő szóbeli és nyomtatott információkkal gazdagodhatott az elhangzott témákról.

A nool.hu cikke itt olvasható.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Örökmozgók Kerékpáros Országjárás – Sárszentágota

A Sárszentágotati Alapszervezet szeretettel hívja az érdeklődőket Örökmozgók Kerékpáros Országjárás programjára. Időpont: 2019. június 16. Program: Az országjáró kerékpárosok fogadása és kerékpáros felvonulás a Kultúrház parkolójához Gyülekező a Deák Ferenc u. Május 1. utca sarkánál Olvass tovább...

Alapszervezetek

A NŐK egészségéért a 100 éves Salgótarján

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete az emlőrák elleni harc hónapjában Salgótarjánban ötödik alkalommal szervezett figyelemfelkeltő gyalogtúrát a Tarjáni Szabadidősport Egyesület Világgyalogló (hó)nap eseményéhez kapcsolódva és a programot a Balassi Bálint Megyei Könyvtár is bevette Olvass tovább...