Időpont: 2022. október 24.
Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus
A Hatvani Segítő Szolgálatunk mai fakanál klubfoglalkozásán finom gyümölcsös túrókrémet készítettünk.
Hozzávalók 12 főre:
Eper ízlés szerinti mennyiségben.
A krémhez :
- 750 g rögös túró
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló vagy zselatinfix
- 3 kiskanál vanília kivonat
- 5 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
Az alsó réteghez: 30 dkg natúr zabkeksz, 45g vaj
Elkészítés:
- A vajat megolvasztjuk,és az aprítógépben előtte megdolgozott keksszel elvegyítjük.
- A krémhez kikeverjük a túrót a porcukorral,citromlével,reszelt citrommal és vaníliával.
- A habtejszínt hűtőben lehűtjük majd habverővel felverjük.
- A habfixálóport óvatosan hozzáadagoljuk a tejszínhez és tovább verjük.
- A túrókrémet egy spatulával összedolgozzuk a tejszínnel,majd
- Poharakba töltjük a következő sorrendben: zabkekszes réteg,túrókrém,eper, zabkeksz a tetejére.
Nagyon finom gyümölcsös túrókrémet készítettünk röpke idő alatt, közben hallgattuk dietetikusunk táplálkozási tanácsait a téli időszakra.
Lazányi Jánosné
a Hatvani Segítő Szolgálat vezetője