Alapszervezetünk az idén is 100.000 /százezer/ Ft támogatást kapott az Önkormányzatunktól, amely összeget a „Mozdulj meg APA /fej/! programunk költségeire és a Szűrési nap lebonyolítására fordítottunk.

„Mozdulj meg APA /fej/!”

Alapszervezetünk már tizenkettedik éve rendezte meg a „Mozdulj meg APA /fej/!” elnevezésű játékos sportdélutánokat. A Férfiak Hete keretében, júniusban a here-és prosztata daganatok megelőzésére, a szűrések és a mozgás fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet. Programunk 1 héten keresztül tartott, ahová apukákat, nagypapákat vártunk minden nap egy órás önfeledt, vidám mozgásos vetélkedőre. A meleg időjárás ellenére az idén is kitartó, lelkes résztvevőink voltak. A vidám kis feladatokat Kovács Zoltán, Bóna Róbert és Zsákai István szakedzők állították össze és vezényelték le a versenyeket. Sikerült ismét egy kellemes hetet végig versenyeznie a csapatoknak, a jövő évi folytatás reményében.

Naponta összesen 46 résztvevője volt e programunknak.

 

 

Szűrési nap:

A Kerekharaszti Alapszervezet 2022. október 06-án szűrési napot szervezett az Községházán és a Közösségi házban. A méhnyak szűrést Dr. Gulyás Zoltán  szülész-nőgyógyász onkológus  végezte, aki a hölgyeknél a mell illetve a bőr vizsgálatára is sort kerített. A dotor úr az idén két alkalommal is végzett szűrést, a szűrési napunkon kívül október 13-án is. A férfiak számára prosztataszűrést szerveztünk, amelyet háziorvosunk Dr. Jakab Lajos végzett és értékelte ki az eredményeket. Ezek mellett még igénybe lehetett venni a vércukor, vérnyomás, haskörfogat, oxigén szaturáció, láb-boka index méréseket is, amelynek eredményeit szintén háziorvosunk nézte meg és az eredmények alapján adott életmód tanácsokat. Az idén első alkalommal sikerült  melanóma szűrést is végeznünk Dr. Kirschner Ágnes bőrgyógyász közrműködésével. Örömünkre szolgál, hogy egyre többen felismerik a szűrések fontosságát a betegségek megelőzése érdekében és évről évre egyre több résztvevője van ezeknek a szűréseknek. Az idén 88 fő látogatott el hozzánk, s a férfiak száma is emelkedett. A résztvevőket szűrésekkel  kapcsolatos szórólapokkal is elláttuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Jégkirályság a Fővárosi Nagycirkuszban

A Gyöngyösi Alapszervezetbeszámolója A Fővárosi Nagycirkuszba látogattunk el 2023. február 11-én, szombaton. A kissé kalandosan induló kirándulásunkon 44 fő vett részt. Terveink szerint a 8 órakor induló vonattal mentünk volna, de indulás előtt pár perccel Olvass tovább...

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet novemberi programajánló

2017.11.14. Egészségklub Ha november, akkor Movember! „Férfibajok” riportfilm, PSA teszt Helyszín: Balassi Bálint Megyei Könyvtár 16-18 óráig   2017.11.15. Egészségnap a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben Felvilágosító előadások, állapotfelmérés tanácsadással, szűrések, önvizsgálat oktatás a „férfibajokra” fókuszálva  Olvass tovább...

Alapszervezetek

Motoros csillagtúra – indulás Nagyatádról

Korán reggel gyülekeztek a motorosok. Zslebics Edit, a Nagyatádi Alapszervezet elnöke indította őket útjukra, hogy elvigyék Budapestre, a motoros felvonulásra a szalagüzenetüket.