2024.04.08
Emlékeztető a taggyűlésről
Április második hétfőjén megtartottuk a taggyűlésünket. Megbeszéltük az elmúlt hónapok eseményeit és a következő hetek programjait. Élménybeszámolót tartottunk a bakonyszücsi eseményekről. Beszéltünk a szájüregi szűrés fontosságáról, amire sok ligatársunk fog menni májusban.
A Rezilienciáról hallgattunk előadást, melyet meghívott előadónk, Aradi Marcsi tartott. A reziliencia a lelki erő mérőszalagja, a test – lélek – szellem harmóniája. Nagyon érdekes és élvezetes előadás volt. Köszönjük Marcsi!
2024.04.02.
Buddha templom
Esős időben ellátogattunk a Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkba a Buddha Parkba, Tarra. A Béke Sztúpát Kőrösi Csoma Sándor Emlékére építették 1992-ben. Őszentsége a Dalai Láma szentelte fel és a világvallások képviselői is megáldották. Az eső ellenére a jókedv nem hagyta el a kis csapatot. Öten voltak.
2024.04.03
Túra
Gyönyörű időben kis de annál lelkesebb csapattal kellemes sétát tettünk a Mátrában. Útvonalunk: Mátrafüred-Ördög forrás-Máriácska-Mátrafüred. A sétán négyen vettünk részt.
2024.04.10.
Mátrai túra
Ha szerda akkor túra! Most is felkerekedtek a liga társak és irány a Mátra! Az útvonal: Mátraháza-Kallók völgye-Gyökeres forrás-Máriácska-Mátrafüred  A túrán nyolcan vettek részt.Meglátogatták még a Szent László forrást is ahol ittak a jéghideg nagyon tiszta ízű vízből.A jókedv az egész túra alatt kitartott.
2024.04.06
Kézi meccs
Kis létszámmal de annál lelkesebben szurkoltak a liga társak a gyöngyösi kézilabda csapatnak.Gyöngyös győzött a Dabas KC ellen 30-23-ra.
2024.04.10.
Nemzeti Rákellenes Nap
A Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából Budapesten rendezett ünnepségen a Gyöngyösi Alapszervezet tagjai közül négyen vettünk részt.Érdekfeszítő előadást hallgattunk a modern sugár kezelésről, a robottechnika betöréséről, térnyeréséről  a sebészetbe, és a tüdőgyógyászatról. Kihirdették a 2023-as évi kilométergyűjtés eredményét. A gyöngyösi liga az ötödik helyezést érte 100036 km-el. Nagyon büszkék vagyunk! Köszönjük hogy részt vehettünk az ünnepségen.
2024.04.18.
Torna
A Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából a Gyöngyös város Nyolcvanasi lakótelepen szemétszedéssel egybekötött sportdélutánt tartottunk, amelyen tizenöten vettünk részt. (Sajnos nagyon szemetes volt!) Labdáztunk, hintáztunk, tornáztunk, használtuk a “felnőtt” játékokat, jót beszélgettünk, ettünk finom pogácsát és finom piskóta tekercset, mert a kalóriát pótolni kell. A jókedvű összejövetelünkről a helyi TV is beszámolt.
2024.04.24.
Mátraszentimre – Normafa
Az esős időben ismét kettéoszlott a kirándulni vágyó ligatársak csoportja. Öten elmentek Mátraszentimrére meglátogatni és vele sétálni egy újjonnan belépő tagunkat. Köszönjük a szíves vendéglátást! A másik csoport, akik hatan voltak, a Normafához utaztak, ahol részt vettek a Normafánál tartott megemlékezésen, a Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója, világbajnok tájfutó emlékfájánál.
2024.04.27
Kézilabda meccs
Kiélezett mérkőzést játszott a HE-DO B.Braun Gyöngyös a HSA NEKA csapattal. Döntetlen,
29-29 lett a végeredmény. Hatan szurkoltunk nekik!
Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Balesetmegelőzési előadás Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének vezetője személyes meghívást kapott a fenti elnevezésű rendezvényre Szekszárd Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Vezetőjétől: Kerekes Márk rendőr százados úrtól Póta Diána rendőr hadnagy statisztikai adatok ismertetését követően Kerekes Márk rendőr Olvass tovább...

Alapszervezetek

Közgyűlés Borsodnádasdon

február 22-én tartottuk Borsodnádasdon Közgyűlésünket – pontosan 5 évvel később – mint ahogyan alakultunk. 42 fővel kezdtünk, pillanatnyilag 165-en vagyunk. A program az óvodások kedves kis műsorával kezdődött, majd következett a hivatalos rész – a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Küldöttválasztó közgyűlés Szekszárdon

A terveknek megfelelően 2022.03.22-én17-19 óráig megtartotta közgyűlését a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet. Helyszín: Szekszárd Zrínyi Étterem és Sörkert díszterme Szikla József az alapszervezet vezetője köszöntötte a jelen lévő vendégeket és az alapszervezet tagságát. A Olvass tovább...