A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Kirándulásunk színhelyének alapötletét most, szeptember 28-án, szerdán az adta, hogy egy kedves tagtársunk a Mátrai Gyógyintézet Pulmonológiai Rehabilitációs Osztályán, Kékestetőn gyógyul, így hát nem volt kérdés, hogy hová menjünk ezen a héten.

Összekötöttük a kellemest a hasznossal, meglátogattuk Zsuzsit, aki nagyon megörült nekünk, és egyúttal túráztunk Kékestető csodálatos, vadregényes bükk és fenyő erdeiben miközben gombát is szedtünk. Az elmúlt napok esőzése kedvezett a gomba növekedésének, rengeteget találtunk, köztük nagy őzláb, vargánya, tuskógomba, fenyőgomba, pöfeteg, fehértejű keserűgomba (ebből volt a legtöbb és egyáltalán nem volt keserű elkészítve).

A reggel kissé hűvös, később nagyon kellemes őszi időben igazi terápia volt számunkra ez a beteglátogató, gombaszedő túra.

Tóth Lászlóné

MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségnap Pétervásárán és Ostoroson

Május 6-án és 13-án a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete két Heves Vármegyei település, Pétervására és Ostoros meghívására Egészségnapon vett részt. Véradás, tüdőszűrés, különféle ingyenes egészségügyi szolgáltatások, önvizsgálati módszerek ismertetése, tanácsadás, állapot felmérés is az Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Gyöngyösi Alapszervezet januári programjai

2024.01.08. Taggyűlés Megtartottuk az idei év első taggyűlését. Tagdíjbefizetés után köszöntöttük új tagjainkat. Négy fővel gyarapodott a Liga Gyöngyösi Alapszervezete. Szeretettel fogadtuk őket. Megbeszéltük a vasárnapi világ séta részleteit. Beszéltünk a februárra tervezett gyöngyfűzésről, a Olvass tovább...