Időpont: 2022. október 7. péntek 14 óra

A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

Évente kb. 9 ezer rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizálnak hazánkban, a rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 13. alkalommal szervezi meg a figyelemfelhívó rendezvényét.

A „MIÉRT PONT ÉN?! c. film vetítésével nyitottuk meg rendezvényünket, majd Lestyán Balázs alpolgármester úr és Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese köszöntötte a jelen lévő kedves vendégeket.

Előadók: 

  • Forsthoffer Erzsébet Intézményvezető
    „Mentális egészség az ép testért, avagy miben segíthet a Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthona?
  • Lőrinc Melinda okleveles egészségügyi tanár, teológus
    „Megelőzéstől a rehabilitációig”

A Figyelemfelhívó rendezvényt követően  rózsaszín léggömbökkel elsétáltunk Hatvan város főutcáján a Polgármesteri Hivatal elé, majd felengedtük üzeneteinkkel a rózsaszín léggömböt.

A mellrák elleni küzdelem világnapján is arra biztatjuk az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, hogy a minél több időt tölthessenek családjaik körében.

Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat és az Alapszervezet vezetője

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Melanoma szűrés Debrecenben

A Debreceni Alapszervezet a Kerekestelepi Termálfürdővel közösen ingyenes melanoma szűrést és szakmai tanácsadást szervez, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Időpont: Helyszín: Kerekestelepi Termálfürdő és Kemping (Debrecen, Szávai Gyula u. 22.) Időpont: 2017. augusztus 12. (szombat), Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszentmártonban is sétáltak az emlőrák ellen

Október 2-án a Magyar Rákellenes Liga Rózsaszentmártoni Alapszervezet idén is megszervezte a hagyományos “Rózsaszín sétát”. A sétát megelőzően érdekfeszítő és nagy sikerű előadást tartott dr. Szabó Csilla tüdőgyógyász főorvos asszony.

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2016. szeptember 22. 14 óra Klubvezető: Poórné Mike Éva A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítőszolgálat kora őszi első Kreatív klubfoglalkozásán az ősz színeiben pompázó ajtódíszt készítettünk. Ügyes kezek közül szép kis remekművek készültek el a Olvass tovább...