Időpont: 2022. október 7. péntek 14 óra

A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

Évente kb. 9 ezer rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizálnak hazánkban, a rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 13. alkalommal szervezi meg a figyelemfelhívó rendezvényét.

A „MIÉRT PONT ÉN?! c. film vetítésével nyitottuk meg rendezvényünket, majd Lestyán Balázs alpolgármester úr és Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese köszöntötte a jelen lévő kedves vendégeket.

Előadók: 

  • Forsthoffer Erzsébet Intézményvezető
    „Mentális egészség az ép testért, avagy miben segíthet a Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthona?
  • Lőrinc Melinda okleveles egészségügyi tanár, teológus
    „Megelőzéstől a rehabilitációig”

A Figyelemfelhívó rendezvényt követően  rózsaszín léggömbökkel elsétáltunk Hatvan város főutcáján a Polgármesteri Hivatal elé, majd felengedtük üzeneteinkkel a rózsaszín léggömböt.

A mellrák elleni küzdelem világnapján is arra biztatjuk az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, hogy a minél több időt tölthessenek családjaik körében.

Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat és az Alapszervezet vezetője

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Sportnap Hatvanban

 „(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” -Társadalmi és egyéni felelősség címmel  „Baráti Játékos Sportvetélkedőt” hirdetett a hatvani általános iskolák 6 – 7. osztályos tanulóinak.  A verseny időpontja: 2017. március 30. 14 óra A verseny helyszíne: Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mért fontosak a szűrővizsgálatok és mit jelent a Movember Mozgalom?

november 17-én került sor a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete soron következő rendezvényére. Először rövid szóbeli tájékoztatást kaptak a jelenlévők a szűrések jelentőségéről, formáiról, a korai felismerés döntő fontosságáról. A szűrővizsgálatok elsődleges célja, hogy előmozdítsa Olvass tovább...