Időpont: 2022. október 7. péntek 14 óra

A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

Évente kb. 9 ezer rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizálnak hazánkban, a rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 13. alkalommal szervezi meg a figyelemfelhívó rendezvényét.

A „MIÉRT PONT ÉN?! c. film vetítésével nyitottuk meg rendezvényünket, majd Lestyán Balázs alpolgármester úr és Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese köszöntötte a jelen lévő kedves vendégeket.

Előadók: 

  • Forsthoffer Erzsébet Intézményvezető
    „Mentális egészség az ép testért, avagy miben segíthet a Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthona?
  • Lőrinc Melinda okleveles egészségügyi tanár, teológus
    „Megelőzéstől a rehabilitációig”

A Figyelemfelhívó rendezvényt követően  rózsaszín léggömbökkel elsétáltunk Hatvan város főutcáján a Polgármesteri Hivatal elé, majd felengedtük üzeneteinkkel a rózsaszín léggömböt.

A mellrák elleni küzdelem világnapján is arra biztatjuk az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, hogy a minél több időt tölthessenek családjaik körében.

Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat és az Alapszervezet vezetője

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Dorcas tábor Debrecenben

A Debreceni Karitatív Testület önkéntesei évek óta részt vesznek a Gyermekvédelmi Intézmény által szervezett nyári gyermekfelügyelet lebonyolításában. A programban résztvevő gyermekek részére lehetőséget biztosítanak hét héten át heti két alkalommal a Dorcas Kempingben színes, tartalmas, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Harmónia nap a Csabaházban

Harmónia Nap a Közháló Egyesület egyesület szervezésében  került megrendezésre, ahol egyesületünk és a Reménysugár klub tagjai és az Újjászületés alapítvány együtt vettek  részt.

Alapszervezetek

Csendesen alszik, megpihent végleg – dr. Kiss Istvánné Klári, a Nagyatádi Alapszervezet volt elnöke

„Csendesen alszik, megpihent végleg. angyalok bölcsője ringatja már nem jöhet vissza hiába kérjük, emléke szívünkben otthont talál.”    (Szabó Balázs)   Szomorúan értesítünk Benneteket, hogy alapszervezetünk volt elnöke, dr. Kiss Istvánné Klári örökre itthagyott minket. Temetése Olvass tovább...