Biciklis megemlékezést, figyelemfelhívó kerekezést tartottunk a Limfóma Világnapja (09. 15.) alkalmából Gyöngyösön a Fő téren szeptember 23-án, immár negyedszer.

Nagy örömünkre idén is rangos vendéggel, a Magyar Rákellenes Liga elnökével, Rozványi Balázzsal az élen kerekezett az összegyűlt csapat városunk főterén.

A részvevők között üdvözölhettük a Mátra Biker Sport Klub néhány tagját, valamint a felhívásra civilek is eljöttek.

Tóth Lászlóné az MRL Gyöngyösi Alapszervezet vezetőjének köszöntője után Rozványi Balázs elmondta, hogy a figyelemfelkeltés nagyon fontos. A limfóma azaz a nyirokszövet daganatos megbetegedése rejtőzködő betegség, korai felismerésének szakaszában azonban gyógyítható.

E betegség jelképes színe a zöld, így a résztvevők, köztük a gyalogosok is, zöld színbe öltöztek (póló, zöld szalag a nyakban vagy a fejen) szolidaritásuk jeléül.

Rendezvényünket a Gyöngyösi TV is megtisztelte, melyet ezúton is köszönünk!

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Limfóma

Limfóma Világnap 2020 – Zöld keréken

Negyedik alkalommal szeltük át a várost zöld keréken, hogy felhívjuk a figyelmet a limfómára, erre a rejtőzködő betegségre. Ebben az évben a kerekezéssel hálánkat és köszönetünket fejeztük ki mindazoknak, akik a limfómás betegek gyógyításában részt Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szentmise Egerben Szent Ágota vértanú emlékére

Szeretettel várjuk az érdeklődőket Szentmisére a Rákellenes Világnapon a daganatos betegek gyógyulásáért és Szent Ágota vértanú emlékére. Időpont: 2019. február 4. hétfő, 18.00 óra Helyszín: Szent Bernát (ciszterci) templom Főcelebránd: Koós Ede atya