Biciklis megemlékezést, figyelemfelhívó kerekezést tartottunk a Limfóma Világnapja (09. 15.) alkalmából Gyöngyösön a Fő téren szeptember 23-án, immár negyedszer.

Nagy örömünkre idén is rangos vendéggel, a Magyar Rákellenes Liga elnökével, Rozványi Balázzsal az élen kerekezett az összegyűlt csapat városunk főterén.

A részvevők között üdvözölhettük a Mátra Biker Sport Klub néhány tagját, valamint a felhívásra civilek is eljöttek.

Tóth Lászlóné az MRL Gyöngyösi Alapszervezet vezetőjének köszöntője után Rozványi Balázs elmondta, hogy a figyelemfelkeltés nagyon fontos. A limfóma azaz a nyirokszövet daganatos megbetegedése rejtőzködő betegség, korai felismerésének szakaszában azonban gyógyítható.

E betegség jelképes színe a zöld, így a résztvevők, köztük a gyalogosok is, zöld színbe öltöztek (póló, zöld szalag a nyakban vagy a fejen) szolidaritásuk jeléül.

Rendezvényünket a Gyöngyösi TV is megtisztelte, melyet ezúton is köszönünk!

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Autóbuszos kirándulás Szécsénybe, a fejedelmi városba

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2021.09.27-én autóbuszos kirándulást szervezett  a műemlékekben gazdag, hangulatos kisvárosba, Szécsénybe. Megismerkedtünk Szécsény jelképével, a városháza előtt álló, kissé ferde Tűztoronnyal, időutazáson vettünk részt a Nosztalgiamúzeum gyűjteményei között. Ezután idegenvezetővel megcsodáltuk a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ön választ, mi segítünk – I. helyezett Hatvan

A mai napon, Rozványi Balázs elnök úrral, a Magyar Rákellenes Liga elnökével, jelképesen átvettük a gyöngyösi Tesco áruházban, az “Ön választ, mi segítünk” pályázaton elnyert I. helyezésért járó díjat, plakettet!

Alapszervezetek

Áprilisi mozgásprogramok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Kis létszámban, szabályokat, a maszk és távolságbetartást betartva sétaköröket, nordic walking túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint a környék településeire.    Sétakör áprilisban összesen: 326 km 12 Olvass tovább...