A Gyöngyösi Alapszervezet Örökmozgó csapata a Pálosvörösmart – Mária Park – Pálos tanösvény – Mátrafüred útvonalat járta be és gyűjtötte kilométereit szeptember 21-én. Ezúttal is egy könnyebb túrát terveztünk be, nem nagy szintkülönbséggel.

Ragyogó napsütésben indultunk el kora délelőtt Gyöngyösről Pálosvörösmartra a Volán menetrendszerinti járatával. Először a Mária zarándokút egyik állomásához a Mária Parkhoz érkeztünk, melyet 2015-ben adtak át és szenteltek meg. A csodálatos kis park remek pihenője a helyieknek és a zarándokoknak egyaránt.

Következő állomásunk a Pálos tanösvény, mely Pálosvörösmart Fő utcája mögött a falu egyik végétől a másikig halad és a Pálos Rendnek állít emléket. A hangulatos útvonal csörgedező patak mentén vezet végig a Sár-hegy lábánál nyársaló hellyel, játszótérrel, mezítlábas ösvénnyel és meditációs ponttal kiegészítve valamint a pálos szerzetesek életébe is betekinthetünk a kihelyezett táblák segítségével. Itt mi is megpihentünk és elfogyasztottuk az otthonról hozott finomságokat.

A Pálos tanösvényt elhagyva kicsit meredekebb úton kapaszkodtunk fel a Benehátra, ahol verőfényes napsütésben haladtunk végig egészen Mátrafüredig, közben pedig, szokásunkhoz híven, gyűjtögettünk különféle gyógynövényeket, gombát, bogyókat.

Most is, mint mindig, elmondhatjuk, hogy csodás napunk volt.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A méhnyakrákról középiskolásoknak

Február 15-én két kiváló előadást hallgattunk. A részvételi visszajelzések alapján két helyszínen tudtuk megtartani az előadásokat szekszárdi középiskolás diákok, pedagógusok és meghívott vendégek számára. Előadók: Tóth Icó a “Minden Anyuka Meggyógyul”című könyv írója Gárdiné Kőszegi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyfűzés Kerekharaszton is

A Kerekharaszti Alapszervezet is csatlakozott az idén a Mályvavirág Alapítvány felhívásához. Január 27-én a kerekharaszti könyvtárban fűztük a gyöngyöket, amelyek a méhnyak rák elleni küzdelemre hívták fel a résztvevők figyelmét. Vendégünk volt a körzeti védőnő, Olvass tovább...