A Grassalkovich Művelődési Házban tartotta Nemzeti Rákellenes Nap rendezvényét 2016. április 12-én 14 órakor a Hatvani Alapszervezet.

Az ünnepségre az  országos roadshow egyik állomásaként érkezik bemutatóra Földvári Barbara újságíró és Dallos Csaba rendező-operatőr által jegyzett ÉLNI ÉS NEM FÉLNI című film és a Földvári Barbara által szerkesztett FÉLSZ A VIHARTÓL? című könyv.

A filmben  Balassa Gabriella vállalkozott arra, hogy elmesélje daganatos betegsége történetét, beszéljen az átélt nehéz időszakokról, gyermekeik, családjaik, barátaik bátorító hozzáállásáról és segítségéről, amiket abban az időben kaptak tőlük.

Üzenetük az, hogy a hasonló sorsban lévő emberek bátran merjék felvállalni  betegségüket, ne féljenek ezekről beszélni, pláne ne titkolják el, hiszen ez is egy betegségfajta a sok közül.

A megható, könnyes szemmel végignézett filmvetítés a jelenlévők és az alkotók kötetlen beszélgetésével zárult.

A film után Földvári Barbara  könyvbemutatója  következett, amely 8 érintett hölgy vallomását tartalmazza.

50 vendég volt jelen a rendezvényen.

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Tabi majális szűréssel

A Tabi Alapszervezet az EFI – vel közösen szervezett programot a majálison 2022. május 1-jén 13-18 óráig. A prevenciós standnál szűrési tanácsadással és alapszűrésekkel várták az érdeklődőket.

Alapszervezetek

Meghívó egészségnapra Salgótarjánba

A Nógrád megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a MRL Salgótarjáni Alapszervezete egészségnapot szervez, melyen szűrővizsgálatokra várják az érdeklődőket. Helyszín: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 137-139. Igénybe vehető szűrővizsgálatok: Vérnyomásmérés EKG InBody testanalízis Vércukormérés Koleszterinmérés Szájüregi szűrés Olvass tovább...