A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Hosszabb túra helyett most (május 25-én, szerdán) a nyársalást választottuk, amire már régóta vágytunk!

Programunk helyszínéül a mátrafüredi – padokkal, asztalokkal, esőbeállóval ellátott – kedvenc nyársaló helyünkre esett a választás a csörgedező Bene-patak mellett. Ki autóval, ki busszal érkezett, s mivel előző napokon esett az eső így az autóval érkezők gondoskodtak a tüzelőről, volt, aki alágyújtóst, volt, aki igazi, nyársaláshoz való tűzrevalót, de volt olyan társunk is, aki faszenet hozott.

Mindenki a saját magával hozott, otthon előkészített alapanyagokból (szalonna, kolbász, különféle zöldségek) készítette el a nyársaláshoz kenyerét. Desszertnek alufóliába csomagolt almát sütöttünk parázson.

Ebéd után, a tüzet körbeülve beszélgettünk, amihez előkerült egy tálca sütemény, egy tál eper, és mindenféle sós és édes nassolni való is.

Nagyon szép és vidám napot töltöttünk el megint a szabadban, a jó levegőn. Ritkán adatik meg, hogy ilyen csodálatos, nyugodt, környezetben ebédeljünk, beszélgessünk, amihez a zenei aláfestést a patak halk csörgedezése és a madarak éneke adta.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Petőfibányaiak a Bányász emléknapon

2017. 06.10-én részt vettünk a bányász emléknapon, ahol a kikapcsolódás mellett Tedd próbára a tudásodat egészségügyi tesztlap kitöltésére bátorítottuk az ifjakat és a szépkorúakat. A főzőversenyen II. helyezést értünk el.

Alapszervezetek

Hatvaniak a Füvészkertben

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGyIK tagjai 2019 augusztus 7-én a legendás Fűvészkertbe látogattak el. “A budapesti Füvészkert (avagy ELTE Füvészkert) Magyarország első botanikus kertje, mely 2006-tól az Eötvös Loránd Tudományegyetem különleges (a kari szervezetbe nem tartozó) oktatási egységeként Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mozogj az egészségedért!

Boros Csabáné Eszter, a Segítőszolgálat irodavezetője a február 8-i Hívás klubban hirdette meg a Gyalogolj az egészségedért! programot. Első alakalommal, február 19-én reggel 8 órakor hideg, de napos időben gyülekeztek az érdeklődők a Klinika előtti Olvass tovább...