A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Hosszabb túra helyett most (május 25-én, szerdán) a nyársalást választottuk, amire már régóta vágytunk!

Programunk helyszínéül a mátrafüredi – padokkal, asztalokkal, esőbeállóval ellátott – kedvenc nyársaló helyünkre esett a választás a csörgedező Bene-patak mellett. Ki autóval, ki busszal érkezett, s mivel előző napokon esett az eső így az autóval érkezők gondoskodtak a tüzelőről, volt, aki alágyújtóst, volt, aki igazi, nyársaláshoz való tűzrevalót, de volt olyan társunk is, aki faszenet hozott.

Mindenki a saját magával hozott, otthon előkészített alapanyagokból (szalonna, kolbász, különféle zöldségek) készítette el a nyársaláshoz kenyerét. Desszertnek alufóliába csomagolt almát sütöttünk parázson.

Ebéd után, a tüzet körbeülve beszélgettünk, amihez előkerült egy tálca sütemény, egy tál eper, és mindenféle sós és édes nassolni való is.

Nagyon szép és vidám napot töltöttünk el megint a szabadban, a jó levegőn. Ritkán adatik meg, hogy ilyen csodálatos, nyugodt, környezetben ebédeljünk, beszélgessünk, amihez a zenei aláfestést a patak halk csörgedezése és a madarak éneke adta.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Közgyűlés

MRL Küldöttgyűlés

3 év után végre személyes találkozással tartottuk a Küldöttgyűlést 2023. május 18-án. 47 küldött jelent meg az ország minden részéből, hogy a 2022. évi közhasznúsági jelentést és éves beszámolót, valamint a 2023. évi programot és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó séta az egészségért, a mellrák ellen – Hatvanban

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 2016. október 14-én, immár nyolcadik éve rendezi meg figyelemfelhívó rendezvényét és sétáját. Az  időjárás is kegyes volt hozzánk, szép napsütéses időben sokan csatlakoztak hozzánk! Olvass tovább...