A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Hosszabb túra helyett most (május 25-én, szerdán) a nyársalást választottuk, amire már régóta vágytunk!

Programunk helyszínéül a mátrafüredi – padokkal, asztalokkal, esőbeállóval ellátott – kedvenc nyársaló helyünkre esett a választás a csörgedező Bene-patak mellett. Ki autóval, ki busszal érkezett, s mivel előző napokon esett az eső így az autóval érkezők gondoskodtak a tüzelőről, volt, aki alágyújtóst, volt, aki igazi, nyársaláshoz való tűzrevalót, de volt olyan társunk is, aki faszenet hozott.

Mindenki a saját magával hozott, otthon előkészített alapanyagokból (szalonna, kolbász, különféle zöldségek) készítette el a nyársaláshoz kenyerét. Desszertnek alufóliába csomagolt almát sütöttünk parázson.

Ebéd után, a tüzet körbeülve beszélgettünk, amihez előkerült egy tálca sütemény, egy tál eper, és mindenféle sós és édes nassolni való is.

Nagyon szép és vidám napot töltöttünk el megint a szabadban, a jó levegőn. Ritkán adatik meg, hogy ilyen csodálatos, nyugodt, környezetben ebédeljünk, beszélgessünk, amihez a zenei aláfestést a patak halk csörgedezése és a madarak éneke adta.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

10000 lépés program

Megérné a férfiaknak is utánanézni a gyógytorna lehetőségeknek

10 Ezer Lépés Program” Salgótarjánban A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete volt a következő állomása a prosztatarákos betegeket segítő programnak.   A korai stádiumban felfedezett prosztatarák , mely a „férfi rákok” 10 %, meggyógyítható, az előrehaladott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra Monspart Sarolta emlékére

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGyIK Klub tagjai gyalogtúrát szerveztek Monspart Sarolta emlékére. Sarolta Monspart emlékére!Drága Saci! Visszük tovább álmodat!

Alapszervezetek

Fókuszban a vastagbéldaganatok  

   A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával Szakmai Konferenciát rendezett 2016. május 24-én a Megyeháza Konferenciatermében. A rendezvény aktualitását két dolog indokolta: a vastagbél- és végbélrákos esetek száma világszerte Olvass tovább...