A MRL Salgótarjáni Alapszervezet és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont felkérést kapott a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye vezetőségétől az iskola hagyományos „Kanizsai Napok” alkalmából szervezett programon való részvételre.

A délelőtt folyamán kétszer negyven tanuló vett részt az interaktív programon. Először vetítettképes előadások hangzottak el a prevenció fogalmáról, az önvizsgálatok és szűrővizsgálatok fajtáiról, jelentőségéről. Részletesen szó esett az emlő, here, száj, nyirokcsomók, bőr önvizsgálatáról,  az emlő és méhnyakszűrésről, a HPV primer prevenciójáról, a védőoltásról, a HPV okozta betegségekről, utalva a fiúk-férfiak érintettségére is, mint a krónikus HPV fertőzés asszociált rosszindulatú betegségek elszenvedőire is.

Előadás közben az előadók is és a hallgatóság is több kérdést feltett, amelyre a megfelelő válaszok tovább bővítették az ismeretüket .Az elhangzottak elsajátítását közösen megoldott tudás totóval ellenőriztük le, amely nagyon jól sikerült. Mulázs segítségével sor került a here és emlő önvizsgálat technikájának bemutatására és gyakorlására is.

A programon részt vett tanulók nyomtatott ismeretterjesztő anyagot is kaptak az elhangzottakról.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Levendulaszüret Zagyvaszántón

  A Hatvani Alapszervezet tagjai közül öten a  Romhányi Balu Levendulafarm szíves meghívásának eleget téve ellátogattak 2016. június 21-én Zagyvaszántóra, a levendulaszüretre. Gyönyörű, napsütéses időben, az ország egyik legszebb levendula ültetvényén szedhettük az illatos virágokat. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Közgyűlés Debrecenben

Március 25-én a DEKK Sugárterápia szeminárium termében tartotta a Debreceni Alapszervezet éves közgyűlését, melyen megválasztásra kerültek a küldöttek. Dr. Hallay Judit beszámolt a 2018. évi szakmai munkáról, Boros Csabáné ismertette a 2018. évi pénzügyi beszámolót. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszentmártoni Alapszervezet – részvétel jótékonysági koncerten

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete Fót katolikus templomában rendezett jótékonysági koncerten vett részt –hallgatóként. A Kanadából érkezett Edmonton Filharmónikusok zenekara színvonalas műsort adott.