A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete 2015. október 20-án Rózsaszín séta a mellrák ellen elnevezésű figyelemfelkeltő programra hívta a lakosságot. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára, a daganatos betegségek tüneteire, az önvizsgálat és a szűrés jelentőségére.
A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete immáron 6. éve rendezi meg ezt a sétát, amellyel az a célunk, hogy azon lakosok számára is kerüljön információ átadásra, akik a rendezvényeinkre valamilyen oknál fogva nem jutnak el, de érdeklődnek a téma iránt.
A program a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében a megnyitóval kezdődött, amelyet Kecskés Róbertné védőnő előadása követett. Az előadáson a résztvevők meghallgathatták a daganatos betegségek általános tüneteiről szóló ismereteket, majd a gyomor és bélrendszert érintő daganatos elváltozások kialakulásáról, tüneteiről, megelőzéséről is szó esett. Ezt követően a részvevőket az alapszervezet megvendégelte és kötetlen beszélgetés keretén belül a véradás jelentőségéről és a vérből kimutatható daganatos betegségek vizsgálatáról is szó esett. Kecskés Róbertné az előadás végén hangsúlyozta, hogy a szűrésnek és az önvizsgálatnak nagyon fontos szerepe van a korai felismerésben és diagnosztizálásban is, mert az időben felfedezett daganatos betegségek nagyon jó eséllyel gyógyíthatók.

A séta a Gyulai út, Szent István utca, Hősök útja, Ottlakai sor és Lőkösházi út mentén tartott. Örömmel töltött el, hogy a hívó szóra tagjaink és tagsági viszonnyal nem rendelkező lakosok is nagy számban vettek részt.Ezért a Magyar Rákellenes Liga köszönetét fejezi azoknak, akik a rendezvényükön megjelentek és aktív részvételükkel a lakosság számára megmutatták, hogy a daganatos betegségek megelőzése érdekében az egyén és a közösség összefogásában milyen lehetőségek rejlenek .

Továbbá köszönetünket fejezzük ki a rendezvény sikeres megrendezéséért a Polgármesteri Hivatalnak, Pluhár László polgármesternek, a Napközi Konyha dolgozóinak és Szabó Józsefné intézményvezetőnek, Kecskés Róbertné védőnőnek, Reibel Mihály Művelődési Ház intézményvezetőjének és dolgozóinak is, akik segítették, hogy a rendezvény megvalósulhasson, ezáltal eljuthasson az eleki lakosság számára még több információ a daganatos betegségek megelőzéséről, és azért is, hogy településünkön egyre több nő tanulja meg az önvizsgálat módszerét, illetve egyre többen vegyenek részt a szűrővizsgálaton.

Uhrin Tamásné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Túra Monspart Sarolta emlékére

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGyIK Klub tagjai gyalogtúrát szerveztek Monspart Sarolta emlékére. Sarolta Monspart emlékére!Drága Saci! Visszük tovább álmodat!

Alapszervezetek

A Gyöngyösi Alapszervezet januári programjai

2024.01.08. Taggyűlés Megtartottuk az idei év első taggyűlését. Tagdíjbefizetés után köszöntöttük új tagjainkat. Négy fővel gyarapodott a Liga Gyöngyösi Alapszervezete. Szeretettel fogadtuk őket. Megbeszéltük a vasárnapi világ séta részleteit. Beszéltünk a februárra tervezett gyöngyfűzésről, a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szociális Munka Napja Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet meghívott vendégként két fővel részt vett a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett FAÜLTETÉS elnevezésű rendezvényen. Szervezők: Szekszárd MJV Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma, RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat, TM Balassa J Kórház, Pszichiátriai Olvass tovább...