200 város, 24 óra, 1 cél. A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva idén már második alkalommal hirdeti meg a Rákellenes Világsétát (World Cancer Walk) Magyarországon. A résztvevők 2022. január 9-én, vasárnap sétálnak 15-16 óra között. A tavalyi nagyarányú magyar részvételnek köszönhetően, idén a Liga is bekerült az eseményben anyagi támogatásra is méltónak talált 9 nemzeti betegszervezet közé!

Sétálj és adakozz!

A sétával kifejezheted szolidaritásodat a rákbetegekkel és hozzátartozóikkal, és adományoddal segítheted a Liga betegtámogató programjait. 
Minden adomány számít!

Itt adakozhatsz!

A Magyar Rákellenes Liga idén is meghirdeti a Rákellenes Világséta (World Cancer Walk) magyarországi szakaszát 2022. január 9-ére.  

Alig várjuk, hogy újra sétáljunk Veled együtt!                                                                                                                  

A sétán mindenki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozójával, ismerősével vagy a rákbetegekkel kapcsolatban, illetve támogatni szeretné a rákellenes harcot.

A Rákellenes Világséta stafétaként valósul meg. Minden városnak ki van jelölve egy időzóna, amikor sétálhat, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát.

Eddig világszerte 200 város lakói csatlakoztak a rendezvényhez.

Magyarország időzónája 2022. január 9-én 15 órától 16 óráig tart.

A beosztás és a felhívás angol nyelven elérhető a https://www.worldcancerwalk.com/ honlapon. Minden sétálónak regisztrálnia kell ezen a honlapon. A regisztráció ingyenes.

A regisztrációval vállalod, hogy egy órát sétálsz a Magyarországnak kijelölt idősávban. Sétálhatsz egyedül vagy barátokkal (mindenkinek külön kell regisztrálnia). Ha úgy döntesz, hogy barátaiddal sétálsz, kérjük, viselj maszkot és tartsd meg a szociális távolságot! Mindenki egészségét és biztonságát biztosítani akarjuk, ezért nem szándékozunk a résztvevőket nagy csoportokba toborozni, és úgy sétálni. Ha nem akarsz messzebbre merészkedni, részt vehetsz úgy is, hogy körbejárod a háztömbödet!

A sétáról készíts fotókat és videókat, és töltsd fel az Instagramba a @worldcancerwalk címkével! Ha nincsen Instagram fiókod, oszd meg a Facebookon a #worldcancerwalk #walkwithus #hungary címkéket használva kiegészítve a városod nevével, pl.: #Budapest! Így a résztvevők szerte a világon összeköttetésben lesznek és láthatják, hogyan folytatódik a séta a világ városain keresztül.

Tavaly világszerte 230 városban 1200-an sétáltak, ebből Magyarországon 40 városban 300-an!

A séta egyben adománygyűjtés a rák elleni küzdelemre. Itt adományozhatsz a Magyar Rákellenes Liga daganatos betegeket támogató és preventív programjaira.

Oszd meg a séta hírét családtagjaid, barátaid és ismerőseid között, és kérd őket, hogy csatlakozzanak! Minél több résztvevő van, annál nagyobb a globális hatás!

Sétálj és adakozz! Minden adomány számít!

Kategóriák: Mozgásworldcancerwalk

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösi mozgásos programok

2020-06-02 2020. május 8-án tagjaink sportdélutánt rendeztek a 80-as gyöngyösi fitnesz sport telepén. Május 14-én a gyöngyösi tóhoz kirándultak tagjaink. Május 21-én tagjaink ismét sétálni voltak. A felső városi Spártól indultunk és a Farkasmályi pincénél Olvass tovább...

Alapszervezetek

Családi Sportnap Salgótarjánban

 A  Salgótarjáni Rendezvény-és Médiaközpont a városi sportcentrumban “Családi Sportnapot” rendezett. A főszervező meghívására a MRL önkéntesei részt vettek 2023. április 16-án a rendezvényen. A délelőtt folyamán tanácsadással egybekötött állapotfelmérést, 2-es típusú diabetes kockázatfelmérést, vérnyomásmérést, BMI Olvass tovább...

Alapszervezetek

Márciusi mozgásos programok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Tagjaink március hónapban is folytatták mozgásprogramjaikat.  Kis létszámban, 2-3 fő sétált egyszerre, szabályokat, a maszk és távolságbetartást betartva sétaköröket, nordic walking túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint Olvass tovább...