A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

  1. augusztus

Gyorsan eltelt a nyár utolsó hónapja is, mely alapszervezetünk életében túl sok változást nem hozott, bár igyekeztünk minél színesebben eltölteni.

Tagjaink igen komolyan veszik továbbra is az „Örökmozgók” programot, sokat túráznak, sétálnak és egyéb sport tevékenységet végeznek egyénileg is.

Mivel tagságunk túlnyomó része nyugdíjasokból tevődik össze családjainkban is nagy szükség volt munkánkra, főleg az unoka felügyelet területén. Emellett azonban nem kellett lemondanunk a közös szerdai programjainkról, ahová az unokák is szívesen jöttek velünk.

Nagyon szép kirándulást tettünk a Heves megyei Bélapátfalvára, ahol a fő úti célunk a ciszterci apátság temploma volt, mely a csodálatos Bél-kő lábánál található. Nevezetessége, hogy hazánk egyetlen román stílusú ciszterci apátsági temploma, mely nemzetközileg is elismert műemlék. Az élményhez hozzájárult, hogy audio vezetés mellett tekinthettük meg s pihenés közben a templom mellett található fiatalító forrás (a legenda szerint) vizéből ihattunk.

Túráztunk a Mátra egyik legszebb, legvadregényesebb, legvarázslatosabb völgyén a Kalló völgyön keresztül, a Somor patak mellett Mátraházáról Mátrafüredre, érintve a Gyökeres-forrást és a Máriácska zarándokhelyet.

Következő túránk egy csodálatos körtúra volt, amelynek állomásai Mátrafüred, Csepegő forrás, pálosvörösmarti Mária Park, Pálos tanösvény, majd a Bene-háton keresztül vissza Mátrafüredre.

A hónap utolsó szerdáját egy jó hangulatú nyársalással és egy meghitt beszélgetéssel, pihentető sétával töltöttük Gyöngyössolymoson, tagtársaink – a kedves Hevesi házaspár – szíves meghívásának eleget téve. Vendéglátóink gondoskodtak arról, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat.

Pár beszédes fotó programjainkról:

Augusztus 4.

Kirándulás Bélapátfalvára

 

Augusztus 11.

Mátraháza – Kalló völgy – Mátrafüred

Augusztus 18.

Körtúra Mátrafüred – Pálosvörösmart – Mátrafüred

 

Augusztus 25.

Nyársalás Hevesiéknél Gyöngyössolymoson

 

 

Gyöngyös, 2021. szeptember 08.

Tóth Lászlóné

MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet – Felvidéki kirándulás Losonc környékén

Történelmi időutazásban volt része 2017. április 22-én a MRL Salgótarjáni Alapszervezet 53 fős csoportjának, akik egy egész napos autóbuszos kiránduláson meglátogatták Losonc, Gács és Gácsfalu nevezetességeit. A trianoni békeszerződésig Losonc Nógrád vármegye Losonci járásának székhelye, megyénk első Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hajdúszoboszlói Alapszervezet szeptemberi hírlevele

  Fogadó óra: minden KEDDEN 10:00 -11:00 óráig! (Hajdúszoboszló Szilfák alja 1-3. JEC II. emelet 223. ajtó)   Programok: Déri Múzeum állandó kiállítás megtekintése. Időpont: 2017.09.21 (csütörtök) 13:00 órától A programon való részvétel önköltséges. Beutazás: menetrendszerinti Olvass tovább...

Alapszervezetek

“Egy nap a nőkért” – Figyelemfelkeltés az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében

Tizedszer szervezett figyelemfelkeltő sétát és programot 2018. október 5-én a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében. A program színhelye a Balassi Bálint Olvass tovább...