A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

  1. augusztus

Gyorsan eltelt a nyár utolsó hónapja is, mely alapszervezetünk életében túl sok változást nem hozott, bár igyekeztünk minél színesebben eltölteni.

Tagjaink igen komolyan veszik továbbra is az „Örökmozgók” programot, sokat túráznak, sétálnak és egyéb sport tevékenységet végeznek egyénileg is.

Mivel tagságunk túlnyomó része nyugdíjasokból tevődik össze családjainkban is nagy szükség volt munkánkra, főleg az unoka felügyelet területén. Emellett azonban nem kellett lemondanunk a közös szerdai programjainkról, ahová az unokák is szívesen jöttek velünk.

Nagyon szép kirándulást tettünk a Heves megyei Bélapátfalvára, ahol a fő úti célunk a ciszterci apátság temploma volt, mely a csodálatos Bél-kő lábánál található. Nevezetessége, hogy hazánk egyetlen román stílusú ciszterci apátsági temploma, mely nemzetközileg is elismert műemlék. Az élményhez hozzájárult, hogy audio vezetés mellett tekinthettük meg s pihenés közben a templom mellett található fiatalító forrás (a legenda szerint) vizéből ihattunk.

Túráztunk a Mátra egyik legszebb, legvadregényesebb, legvarázslatosabb völgyén a Kalló völgyön keresztül, a Somor patak mellett Mátraházáról Mátrafüredre, érintve a Gyökeres-forrást és a Máriácska zarándokhelyet.

Következő túránk egy csodálatos körtúra volt, amelynek állomásai Mátrafüred, Csepegő forrás, pálosvörösmarti Mária Park, Pálos tanösvény, majd a Bene-háton keresztül vissza Mátrafüredre.

A hónap utolsó szerdáját egy jó hangulatú nyársalással és egy meghitt beszélgetéssel, pihentető sétával töltöttük Gyöngyössolymoson, tagtársaink – a kedves Hevesi házaspár – szíves meghívásának eleget téve. Vendéglátóink gondoskodtak arról, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat.

Pár beszédes fotó programjainkról:

Augusztus 4.

Kirándulás Bélapátfalvára

 

Augusztus 11.

Mátraháza – Kalló völgy – Mátrafüred

Augusztus 18.

Körtúra Mátrafüred – Pálosvörösmart – Mátrafüred

 

Augusztus 25.

Nyársalás Hevesiéknél Gyöngyössolymoson

 

 

Gyöngyös, 2021. szeptember 08.

Tóth Lászlóné

MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvani decemberi programajánló

Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat programja Cím: Hatvan, Balassi Bálint út.16. Nővérszálló 1. emelet Stresszoldó csoportfoglalkozás 2/4. Időpont: 2019. december 2. hétfő 14 óra Vezeti: Kiss Anett pszichológus  Hatvani Kórház Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat Hatvan, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Siófokon

A Siófoki Alapszervezet 2016. október 7-re szervezte hagyományos „Rózsaszín sétáját”, melynek mottója: „Összefogás az egészségünkért a mellrák ellen”. Magyarországon  a sétát az Egészség Hídja Összefogás Egyesület 2002-ben rendezte meg első alkalommal Budapesten. Az Egyesületet Nancy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karitatív munka – Nyári gyermekfelügyelet

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat 7 önkéntese július 28-án negyedik alkalommal vett részt a nyári gyermek táborban. A gyerekek már várták a gyöngyfűzést és a pattogatott kukoricából nyaklánc, karkötő fűzést. Ebéd Olvass tovább...