Alapszervezetünk néhány tagja – immáron sokadik alkalommal – 2016. június 04-én részt vett a Siófokon minden évben megrendezendő Tour de Pelso kerékpár versenyen. Minden évben vérnyomás-, vércukor, testtömeg index- és húgysav méréseket végzünk a versenyzők igényének megfelelően. Az átlagostól eltérő mérési eredmények esetén  tanácsadással segítünk azok javításán. Ezen kívül célunk volt a Liga tevékenységének  és kiadványainak népszerűsítése.

Ez a verseny a Balaton körbe kerékpározásáról szól. Idén is több száz, a  kerékpározást kedvenc sportnak tekintő  férfi és nő jelentkezett a megmérettetésre az ország minden pontjáról.

3 különböző időpontban indult a Start a megtenni kívánt kilométerektől függően reggel 9 órától.

Az indulás előtt dr. Lengyel Róbert Polgármester köszöntötte a városba érkezett sportolókat.

A versenyzők visszaérkezésére várva a jelentős számú közönséget ezúttal Kasza Tibor és Gájer Bálint énekesek szórakoztatták és többféle kerékpáros akrobatika és egyéb szórakozási lehetőség is várta őket.

A kerékpárosok visszaérkezésük után ingyenesen  ebédelhettek  és lehetőségük volt végtagjaik ingyenes masszíroztatására is.

A rendezvény gyönyörű, napsütéses időben, jó hangulatban, kellemesen telt, amihez  kereskedők is hozzájárultak különböző portékáik kínálatával.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Meditációs tanfolyam Gödöllőn – beszámoló

2019-12-17Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín: Civil Ház (Gödöllő, Szabadság út 23., 2100) Időpont: 2019, november.04, 11, 18, 25. Téma: meditációs tanfolyam Előadó: Kiss Konrád Srí Chinmoj spirituális mester tanítványa Nagy öröm érte a Gunagriha Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészséges táplálkozás húsvétkor is – előadás Nagyatádon

 A Nagyatádi Alapszervezet áprilisi összejövetelét a  a Rinyamenti Szociális Gondozási Központ (Nagyatád, Széchenyi tér 4.) foglalkoztatói helyiségében tartotta 2019. április 16-án (kedden) 17.00 órai kezdettel. Az összejövetelen Bencsikné Mohari Veronika dietetikus, EFI munkatárs tartott előadást „Egészséges táplálkozás húsvétkor Olvass tovább...

Alapszervezetek

Középiskolai vetélkedő Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával 2024. február 22-re „Légy tudatos!” címmel hetedik alkalommal hirdetett vetélkedőt a vármegye középiskolás diákjai számára az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét és a Rákellenes Olvass tovább...