A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója
Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus
Időpont: 2021. augusztus 31.
A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat Fakanál Klubjában ma vöröslencse salátát készítettünk virslivel.
Sándorné Ildikó Buda dietetikus által készített saláta receptje:
Hozzávalók:
- 20 dkg vöröslencse
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db.babérlevél
- 1 cs. újhagyma
- 1 db.kaliforniai paprika
- 1 cs.bazsalikom
- 1 cs. petrezselyem
Öntethez:
- 2dl citromlé /4 db.citrom leve/
- 3 e.k. olivaolaj
- 1 k.k. méz
- Só,bors
Elkészítés:
- A lencsét 2db babérlevéllel 10 perc alatt puhára főzzük, sót ne tegyünk a vízbe mert megkeményedik a lencse.
- Közben elkészítjük az öntetet.
- Kézi habverővel elhabarunk 2dl átszűrt citromlevet, 3 e.kanál olivaolajat és kávéskanál mézet, sót, borsot.
- Ezután felkarikázunk 1 csokor újhagymát, és apróra vágunk 1 csokor bazsalikomot, petrezselymet.
- Végül a leszűrt lencsét összekeverjük a hagymával, a bazsalikommal, petrezselyemmel, megsózzuk, majd hozzáadjuk az öntetet is.
Az előkészületek közben hallgattuk a dietetikus hasznos tanácsait.
Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat vezetője
Támogatók: Hatvani Polgármesteri Hivatal, Albert Schweitzer Kórház Hatvan, Grassalkovich Művelődési Ház, Zombori Kft., Hatvan Tv.