Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére 1993-tól február 11.  a Betegek Világnapja. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”.

Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz az emberekhez. Idei üzenetének témája: „Viselj rá gondot!”

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet az előző évek gyakorlatához hasonlóan szentmisére, közös imádkozásra invitálta a hívőket, betegeket, hozzátartozókat  Salgótarjánban, a Kisboldogsszony Római Katolikus templomban erre a napra emlékezve február 12-én 10 órára. Az ünnepi szentmise főcelebránsa most is, mint kezdetektől, Varga András esperes atya volt. András atya személyes hangvételű, gondolatindító. cselekvésre buzdító meleg szavai minden jelen lévőt megérintettek.

A közös ima, az ünnepi liturgia felemelő szépségéhez hozzájárult a Dénes Mártika hitoktató vezette hangszeres-énekes kíséret, amely még meghittebbé tette a mise élményét. És a délelőtt ünnepélyességét még fokozta a mise után az oltár előtt Mártika kis hittanosainak megható előadása, melyben a Pápa üzenete elevenedett meg.

A betegek világnapja valójában nemcsak imára és a szenvedőkhöz való odafordulásra hív, hanem arra is, hogy Isten népe, az egészségügyi intézményrendszer és a civil társadalom nyitottá váljon egy új, közös együtt haladásra.

Hálás köszönet András atyának, Dénes Mártikának, a zenészeknek, a hittanos gyerekeknek és Mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a felemelő miséhez!

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Bartók Plusz Operafesztivál

MRL Miskolci Alapszervezet nyári programjainak egyike a Bartók Plusz Operafesztivál látogatása.

Alapszervezetek

World Cancer Walk – Salgótarján

Figyelemfelkeltó Rákellenes Világséta 2021. január 10-én. Egyórás sétával csatlakozott a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének közössége vasárnap egy kezdeményezéshez. A  Világsétán bárki részt vehetett, aki együttérzését szerette volna kifejezni a rákbetegekkel kapcsolatban, illetve támogatni kívánta a rákellenes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Csontsűrűség mérés Petőfibányán

2017.06.26-tól 28-ig csontsűrűség mérést szerveztünk, melyen 66 fő vett részt. A kiszűrt eseteket a háziorvoshoz irányítottuk.