A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet 2019. április 9-i rendezvényének résztvevői, a Nemzeti Rákellenes Napról való megemlékezést követően, meghallgathatták Kovács István megyei szűrési koordinátor előadását.

Felhívta a  figyelmet a  Magyarországon működő szűrési lehetőségekre és arra, hogy orvoshoz ne csak panasz esetén  menjünk, hanem használjuk ki a szűrés adta lehetőségeket is.

A Kormányhivatal kétévente hívja a hölgyeket 45-65 év között emlőszűrésre, 3 évente 25-65 év között méhnyakrákszűrésre és 50-70 év közötti hölgyeket és férfiakat vastagbélszűrésre (jelenleg ez a szűrés,  kiemelt programként a  háziorvosi praxis alá tartozik).

Az egyéb szűréseket , mint a szájüregi, bőrgyógyászati, tüdőszűrés, prosztata- és here szűrés mindenki saját belátása szerint veheti igénybe.

A háziorvos rendszeres látogatása is felér egy szűréssel.

Előadásában kiemelte, hogy a szűréseken való részvétellel lehetőséget adunk magunknak a korai felismerésre a daganatos betegségek elkerülésére.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fürdőzés Bükkszéken

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Kis csapatunk úgy döntött, hogy az április 27-i szerdát nem túrázással töltjük, hanem – gondolva azokra a társainkra, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak túrázni – ismét fürdőzni megyünk Bükkszékre. Ezúttal Olvass tovább...

Alapszervezetek

Táplálkozz okosan!

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet „Okoskonyha” klubsorozatának záró előadása hangzott el „Táplálkozz okosan!” címmel 2021. március 08-án. A vetítettképes video előadója, Bialkó Tímea, dietetikus összefoglalta az előző hét előadás lényeges pontjait: beszélt az „okostányérról”, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Iskolai egészségnap és sütivásár Gyöngyösön

2019-12-02 A Gyöngyösi Alapszervezet 2019. november 29-én az általános iskolában egészségnapon vett részt. Megbeszéltük a gyerekekkel az egészséges étkezés alapelveit, majd tesztet töltettünk ki és az eredményesen válaszoló gyermekeket ajándékkal jutalmaztuk meg. 2019. november 29-én Olvass tovább...