A Hatvani Alapszervezet beszámolója

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége által kezdeményezett és támogatott ” 30 éve szabadon ” című rendezvényre a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet vezetője is meghívást kapott a rendezvényre.

Az 1989/1990 óta eltelt időszakot pedig három előadó idézte fel a saját, személyes történetein keresztül.

Így Szinyei András alpolgármester leginkább ennek a politikai oldaláról beszélt, az akkori kampányokról, hogy ő miként lett akkor polgármester és országgyűlési képviselő.

Tompa Z. Mihály pedig újságíróként tevékenykedett ebben az időszakban, beavatott abba, hogy a szerkesztőségükben miként élték meg ezt a változást.

Csernok János pedig helytörténeti áttekintéssel segített közelebb hozni az akkori eseményeket. A program során a klub verssel és énekkel is fellépett, emellett pedig Palatinus Lőrinc több zenei művet is előadott a közönségnek.

Színvonalas, szép rendezvényen elevenedtek fel a régmúlt történései.

 

 

 

 

Hatvan, 2021. augusztus 10.                      Lazányi Jánosné

Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

 Beszámoló a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet 2019. éves tevékenységéről

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete, 2006-os megalakulása óta aktívan vesz részt a rák elleni küzdelemben. Havonta széleskörű előadásokat, évente többször szűréseket szervez az egészségmegőrzés és a rák korai felismerése érdekében. A 2019-es évben 16 Olvass tovább...

Alapszervezetek

Látogatás Debrecenben a Diószegi Sámuel Iskolai Botanikus Kertben

A klub- és Ligatagok (25 fő) 2016. június 9-én látogatást tettek a Diószegi Sámuel Iskolai Botanikus Kertbe. Tihanyi György botanikus kertvezető kalauzolt végig bennünket a 2.2 hektáros területen, melyet 29 évvel ezelőtt hoztak létre. A Olvass tovább...