2018.február 8-án és 9-én a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez kapcsolódva a Mályvavirág Alapítvány kezdeményezésére Mezőberényben is gyöngyöt fűztek a betegségben érintettek számára. A két nap alatt 125 db karkötő készült el nagy szeretettel, a gyerekek, fiatalok és felnőttek összefogásaként.

Csütörtökön a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban, az aulában, majd másnap a Szlovák Közösségi Házban fűztek a résztvevők.

Az MRL Mezőberényi Alapszervezete által szervezett eseményen Mertz Judit elnök szavai után Szekeres Józsefné alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr. Sziráczki Magdolna címzetes főorvos, gyermek háziorvos tartott előadást a megelőzésről, a szűrővizsgálatokról, az oltásról és a szülői felelősségről.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Siklósi István polgármester, Kovács Edina képviselő és Borgula Györgyné képviselő is.

A karkötő készítéséhez csatlakozott, támogatta az eseményt Kiszely Jánosné hímző, Népi Iparművész, Népművészet Mestere, Gulyás Imréné szövő, Váradi Lászlóné bőrdíszműves, Debreczeni Jánosné viseletkészítő, Debreczeni János szövő, Népi Iparművész, Népművészet Mestere, Tóth Sándor fafaragó, Népi Iparművész, Népművészet Mestere, Korom Andrea gyöngyfűző és Márkusné Szabó Ilona kézműves.

Az elkészült karkötőket a Békéscsabai Kórház nőgyógyászati osztályának adja át az alapszervezet.

A rendezvényt támogatja: Cs+T BRINGA Kft. Műszaki és kerékpár üzlet

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Középiskolások tanévnyitó rendezvénye Salgótarjánban

A középiskolások részére szervezett „Tanévnyitó Buli” programon a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete is részt vett.  Felvilágosító standunkon az emlő és méhnyakrákkal kapcsolatban adtunk szóbeli és írásos információt, kiemelve a rendszeres önvizsgálat és a szűrések Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás, rózsaszín sétákon részvétel

A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai és újra Norbi túrán vettek részt. Útvonal: Szilvásvárad és környéke. Részt vettünk az ecsédi és egri mellrák ellenes rózsaszín rendezvényen.  Köszönjük a meghívást.

Alapszervezetek

Online farsang

COVID alatt is vidáman! Jelentkezzetek, ha van kedvetek egy kis vidámságra!