A Siófoki Alapszervezet tagjai a Siófoktól 11 km lévő Nyim  külső somogyi dombok között fekvő gyönyörű zsáktelepülésen szervezett, anyajegyszűrés kivitelezésében segítettek 2021. 07.31-én.

A 300 fős lakosú településen falunap keretében történt a szűrés, illetve az anyajegyekről, fényvédelemről kis ismeretterjesztés. A gyerekek oktatásához a La Roche-Posay cég kis foglalkoztató füzetet juttatott el, valamint a felnőttek részére termékmintát biztosított. 62 fő élt a szűrés lehetőségével 5 kóros eltérés került kiszűrésre, ebből 1 főnél merült fel melanoma. További vizsgálatokra irányítottuk az eltéréssel rendelkező lakosokat.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Könnyek helyett… szűrések – beszámoló az egészségnapról

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín: Gödöllő, főtér Időpont: 2019. október 05. Téma: Egészségnap Alapszervezetünk sikeresen vett részt, majd el is nyerte az első helyet a gödöllői Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatán. Célunk az Olvass tovább...

Alapszervezetek

TB változások, megszűnő és átalakuló hivatalok – tájékoztatás Miskolcon

A Miskolci Alapszervezet tájékoztatta az érdeklődőket a 2017. évi TB változásokról, megszűnő és átalakuló hivatalokról, intézményi változásokról (OEP-NEAK,OTH,ONYF…)    

Alapszervezetek

A pszichoszomatika, azaz test és lélek kapcsolata

2020-09-16 A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete szeptemberi Stresszoldó Klubjának témája a pszichoszomatika volt. A rendezvényre a József Attila Művelődési Központban 2020. szeptember 14-én került sor, betartva a járványügyi előírásokat, hőmérőzés, jelenlétizés, szájmaszk és távolságtartással. Olvass tovább...