Hosszú kényszerszünet után végre mód nyílt a szabadban mozgással tenni az egészségünkért és egyúttal tájékozódni egészségi állapotunkról.

Kellemes környezeti és hőmérsékleti körülmények között került lebonyolításra a Salgótarjáni Sportcentrumban az első Családi Sportnap, melyen a megjelent közel kétszáz fő válogathatott a mozgásformákból a szenior tornától a zumbáig. A helyesen megválasztott és rendszeresen végzett mozgásnak óriási szerepe van nem csak a prevenció, hanem a rehabilitáció szempontjából is.

A rendezvényen meghívott partnerként most is, mint oly sok alkalommal, jelen volt a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének önkéntes csapata és a délelőtt folyamán tanácsadással, lakossági felvilágosító beszélgetésekkel egybekötött szűrővizsgálatokat végzett. Volt vérnyomásmérés, BMI meghatározás, 2-es típusú diabetes kockázati felmérés, vércukor, koleszterinszint mérés, szájüregi szűrés, anyajegyszűrés, PSA teszt. A szűrővizsgálatokon száz fő jelent meg.. 

Szájüregi szűrésen 35 fő vett részt, anyajegyszűrésen a 40 vizsgált személyből hat főt szakorvosi ellátásra továbbküldtünk, a 25 PSA tesztből a kettő volt pozitív, akiknek javasoltuk az urológiai szakrendelésen való megjelenést.

Sajnos a megjelentek között alacsony volt a férfiak aránya, viszont pozitívum, hogy sok volt az érdeklődő fiatal.

Egyúttal ez a nap volt a nyitánya Salgótarjánban az „Örökmozgók Hetének”, mivel önkénteseink és tagjaink is bekapcsolódtak a sportprogramba is.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Orchidea Egészségnap Egerben

Az Egri Alapszervezet 2019. március 1-jén prosztataszűréssel, a here önvizsgálat tanításával, tanácsadással és a Liga szórólapjainak terjesztésével vett részt az Eger város védőnői által alkalommal szervezett Orchidea egészségnapon. A PSA szűrésen kívül a szép számmal Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ez vagyok, és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve! – Rákellenes Világnap Hatvanban

2020-02-17 Rákellenes Világnapi rendezvényünket immár 11. alkalommal szerveztük meg a Rákellenes Világnap tiszteletére. Időpont:  2020. február 14. péntek 14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődés Ház Hatvan, Kossuth tér 24. Az első Rákellenes Világkongresszust 2000-ben tartották meg Olvass tovább...

Alapszervezetek

Télen is mozgással az egészségért!

Decemberben indult Salgótarjánban a Szabadidősport szervezésében a Senior Nordic Walking Klub, melyhez a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet tagjai is csatlakoztak: „Télen is mozgással az egészségért” jelszóval.