Tájékoztatom a Magyar Rákellenes Liga tagjait, hogy a továbbra is hatályos 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet 5. §-a szerint „tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, illetve tartani” és „rendezvény helyszínén a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodni tilos.”

Ez alól a szabály alól a 6. §-ban megfogalmazott esetekben van mentesség, de itt nincsen megemlítve a közgyűlés.

A fentiek alapján – amíg a kormányrendeletnek ez a rendelkezése hatályban van – tilos az alapszervezeti közgyűlések szervezése, megtartása, és az ezeken való részvétel is.

A kormányrendelet ezen tiltása a jelenlegi ismereteink szerint legalább május 22-éig fennáll.

Az alapszervezeti közgyűléseket ezért későbbi időpontban kell megszervezni és megtartani.

Tájékoztatom egyben tagjainkat, hogy az Elnökség határozata szerint a fenti rendelkezés miatt a Küldöttgyűlés a tavalyihoz hasonlóan idén is ülés tartása nélkül fog dönteni a beszámolótól és az aktuális kérdésekről.

Kérem tájékoztatásom tudomásul vételét és a jogszabályok megtartását.

Budapest, 2021. május 11.

Rozványi Balázs

elnök s.k.

Kategóriák: Közlemény

Kapcsolódó bejegyzések

Közlemény

Daganatos betegek ellátása a járvány idején

2020-04-04 Prof. dr. Kásler Miklós ismételt tájékoztatást adott ki a daganatos betegek ellátásának eljárásrendjéről: Az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Onkológia és sugárterápia Tagozatának ajánlása – irányelvek a daganatos betegek kezeléséhez:

Közlemény

KÖZLEMÉNY

a védelmi intézkedések második ütemével kapcsolatban. Ma életbe lépett a 484/2020. (XI.10.) számú, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet. A rendelet értelmében: Mindenféle rendezvény tartása tilos. Ez a Magyar Rákellenes Liga Olvass tovább...

Koronavírus

Újra indulnak a szűrések az Országos Onkológiai Intézetben is – a járványügyi intézkedések betartásával

Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának tájékoztatása: https://onkol.hu/koronavirus-tajekoztato/ Tisztelt Betegeink! Örömmel értesítjük tisztelt betegeinket, hogy a koronavírus járvány lecsengésével párhuzamosan 2020. június 2-tól újraindulnak az Országos Onkológiai Intézetben a népegészségügyi (emlő és vastagbél) szűrővizsgálatok és a tünet- Olvass tovább...