Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának tájékoztatása:

https://onkol.hu/koronavirus-tajekoztato/

Tisztelt Betegeink!

Örömmel értesítjük tisztelt betegeinket, hogy a koronavírus járvány lecsengésével párhuzamosan 2020. június 2-tól újraindulnak az Országos Onkológiai Intézetben a népegészségügyi (emlő és vastagbél) szűrővizsgálatok és a tünet- és panaszmentes betegek kontroll vizsgálatai is – a továbbra is érvényben lévő járványügyi szabályok betartása mellett. A változó betegellátási rendről az alábbi tájékoztatást adjuk és kérjük betegeinket ezek betartására:

1.     2020.05.18-tól a tervezett, nem életmentő műtétek (jóindulatú daganatok, helyreállító és megelőző műtétek) ismételten elvégezhetők intézetünkben  – továbbra is elsőbbséget biztosítva a rosszindulatú daganatok ellátásának és figyelembe véve az intézet kapacitását. A nem rosszindulatú betegségek műtéteit helyi várólista alapján végezzük. Ezek időpontjáról az érintett betegek kezelőorvosuktól kapnak telefonos értesítést.

2.     2020.06.02-tól újraindulnak a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok – szigorú járványügyi szabályok (COVID-19 rizikófelmérés, testhőmérséklet ellenőrzés, védőtávolság betartása, kézfertőtlenítés biztosítása) betartásával. Kérjük szűrésre érkező betegeinket, hogy pontosan, de a vizsgálatok időpontja előtt maximum 5-10 perccel érkezzenek intézetünkbe! Mammográfiás emlőszűrésre behívót kapott betegeinket pedig kérjük, hogy telefonon jelezzenek vissza szűrőközpontunknak, hogy igénybe tudják-e venni a felajánlott vizsgálati időpontot.

3.    2020.06.02-tól fokozatosan újraindítjuk a tünet és panaszmentes betegek kontroll és képalkotó vizsgálatait. Tekintettel a járványügyi szabályokra és a 1,5 méteres védőtávolság biztosítására a kontroll vizsgálatra érkező betegeinket kérjük, hogy csak kezelőorvosukkal előzetesen egyeztetett pontos időpontra érkezzenek intézetünkbe, az előjegyzett időpont előtt maximum 5-10 perccel.

4. Tisztelettel kérjük betegeink megértését, de minden beteg-orvos találkozás előzetes telefonos egyeztetést követően vehető igénybe.

5. A járványügyi biztonsági intézkedések fenntartása betegeink és munkatársaink egészsége érdekében továbbra is szükséges, ezért a személyforgalom továbbra is egykapus rendszerben és hőkamerás ellenőrzéssel történik a Kékgolyó utcai kapun. A Ráth György utcai kapun a személyforgalom továbbra is szünetel. Kérjük betegeinket, hogy fokozottan ügyeljenek a 1,5 méteres védőtávolság betartására.

6. Felhívjuk betegeink és hozzátartozóik figyelmét, hogy az intézet területén továbbra is teljes látogatási tilalom van érvényben és betegkísérőt is csak rendkívül indokolt esetben, egyedi engedély alapján tudunk az intézetbe beengedni.

7. Műtétre befekvő betegeinknél továbbra is ingyenesen végezzük el a torok- és orrváladék mintavételen alapuló COVID-19 víruskimutatási tesztet a befekvés előtt 48-72 órával.

Intézetünk munkatársai mindent megtesznek a zavartalan betegellátás biztosítása érdekében!

Kérdés vagy panasz esetén továbbra is forduljon kezelőorvosához vagy egyedi panaszát, kérését elküldheti a virusinfo@oncol.hu e-mail címre is!

Budapest, 2020. május 29.

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Polgár Csaba
főigazgató főorvos
tanszékvezető egyetemi tanár

Kapcsolódó bejegyzések

Koronavírus

Koronavírus tájékoztató

Az Országos Onkológiai Intézet tájékoztatása az onkológiai ellátás járványügyi helyzet alatti változásairól Tisztelt Betegeink! A járványügyi helyzet alakulásával párhuzamosan fokozatosan módosulnak az onkológiai betegek ellátásának szabályai is. Tájékoztatjuk Betegeinket, hogy 2020. május 11-től az Országos Onkológiai Olvass tovább...

Egyéb

Érintettek gondolatai a járvány alatti életről

Hogyan élem meg a napjaimat a karantén idején ? Murányi Gabriella: Cselekvéssel teli várakozás Eddig is terv szerint éltem, szinte órarend alapján. Ez így van most is. A reggeli kávézás közben elhatározom, hogy aznap miket Olvass tovább...

Közlemény

Tájékoztatás közgyűlések tartásával kapcsolatban

Tájékoztatom a Magyar Rákellenes Liga tagjait, hogy a továbbra is hatályos 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet 5. §-a szerint „tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, illetve tartani” és „rendezvény helyszínén a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés Olvass tovább...