Az Országos Onkológiai Intézet tájékoztatása az onkológiai ellátás járványügyi helyzet alatti változásairól

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet alakulásával párhuzamosan fokozatosan módosulnak az onkológiai betegek ellátásának szabályai is.

Tájékoztatjuk Betegeinket, hogy 2020. május 11-től az Országos Onkológiai Intézetben minden altatásban végzett beavatkozás (műtét) előtt betegeink részére orr- és garatváladékból nyert, vírus kimutatáson alapuló COVID-19 teszt elvégzését kötelezően és ingyenesen biztosítjuk.
A 2020. május 11-én műtétre kerülő betegeknél 2020. május 08-án reggel 7 óra és 9 óra 30 perc közötti időben végezzük a mintavételeket az Intézet 16-os téglaépületének 1. emeletén erre a célra kialakított két mintavételi helységben. A mintavételre érkező betegek – kísérő személy nélkül – a Kékgolyó utcai teherportán jöhetnek be és távozhatnak az Intézetből.

További műtétre kerülő betegeink mintavételét a tervezett műtét időpontja előtt 3 nappal végezzük el, melyről minden érintett telefonos értesítést kap.

A teherportánál portaszolgálatunk minden segítséget megad. A betegeket a mintavétel eredményéről telefonon értesítjük a befekvés időpontja előtt. A műtétre osztályos befekvés csak negatív teszt eredménnyel lehetséges.

Láz vagy mellkasi, felső légúti panasz esetén kérjük ne jöjjenek vírus tesztre, hanem keressék háziorvosukat. A mintavételre kérjük, hogy maszkban érkezzenek, éhgyomorra, reggeli szájöblítés és fogmosás mellőzésével.

Egyúttal értesítjük már gyógyult és tünetmentes betegeinket, hogy az ellenőrző vizsgálatokat csak fokozatosan fogjuk újraindítani a távolságtartási szabályok biztosíthatóságának függvényében. Egyelőre továbbra is a folyamatban lévő és újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos betegek ellátását részesítjük elsőbbségben. A kontroll vizsgálatok újraindításának ütemezéséről további tájékoztatást fogunk adni.
Bármilyen kérdésüket továbbra is várjuk a virusinfo@oncol.hu e-mail címen, illetve Intézetünk Facebook oldalán.

Türelmüket és támogatásukat megköszönve,

Budapest, 2020.05.06.
Prof. Dr. Polgár Csaba
főigazgató főorvos

Kategóriák: Koronavírus

Kapcsolódó bejegyzések

Koronavírus

Újra indulnak a szűrések az Országos Onkológiai Intézetben is – a járványügyi intézkedések betartásával

Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának tájékoztatása: https://onkol.hu/koronavirus-tajekoztato/ Tisztelt Betegeink! Örömmel értesítjük tisztelt betegeinket, hogy a koronavírus járvány lecsengésével párhuzamosan 2020. június 2-tól újraindulnak az Országos Onkológiai Intézetben a népegészségügyi (emlő és vastagbél) szűrővizsgálatok és a tünet- Olvass tovább...

Egyéb

Érintettek gondolatai a járvány alatti életről

Hogyan élem meg a napjaimat a karantén idején ? Murányi Gabriella: Cselekvéssel teli várakozás Eddig is terv szerint éltem, szinte órarend alapján. Ez így van most is. A reggeli kávézás közben elhatározom, hogy aznap miket Olvass tovább...