A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.05.06-i Mozgásklubnap kiemelt témája a Gy36-os Zusanli pont masszázsának az egészségre gyakorolt hatása volt.

Az SBTC Sporttelep területén, a szabadban megtartott délelőtti klubnapon dr. Kajtor Erzsébet, okleveles meridián klubvezető, felidézte a Meridián 3-1-2 egészségmegőrző mozgási technika jellemzőit, annak jótékony hatásait és részletesen beszélt a  Gy36-os Zusanli pontról , bemutatta, hogyan találjuk meg és hogyan történik a pontmasszázs.

Bármilyen emésztési problémánál hasznos lehet a gyomormeridián 36-os pontjának, más néven a hosszú élet pontjának (Gy-36) a kezelése. Ha gyengéden nyomogatja, akkor serkenti az emésztőrendszer működését, ha erősen kezeli, akkor ezzel fékezi. Ez igaz az étvágy serkentésére vagy csillapítására is.

Nemcsak emésztési, hanem sok egyéb panasznál is segít: például magas vérnyomás, allergia, alvászavar, nehéz vizelés és más időskori panaszok.

A pontmasszázs elsajátítása után a csodás környezetben, napsütésben végigtornáztuk a Meridián 3-1-2-őt és a tó körüli sétával zártunk.

Az esemény a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

A programon gondosan ügyeltünk a járványhelyzet előírta szabályok betartására.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fürdőzés Jászárokszálláson

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Tagságunk úgy döntött, hogy a szerdai, június 15-ei közös programunk ismét egy pihentető fürdőzés és frissítő úszás lesz a Jászárokszállási Termál- és Strandfürdőbe. 8.30-kor találkoztunk Gyöngyösön, a toronyház melletti parkolóban autósok, Olvass tovább...

10000 lépés program

Gyöngyös – Összefogás a prosztatarák ellen Heves megyében – Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

2019. november 4. A 10 Ezer Lépés Program gyöngyösi rendezvényén Tóth Lászlóné, a Gyöngyösi Alapszervezet vezetője köszöntötte az előadókat és résztvevőket. Rozványi Balázs, a Liga elnöke bemutatta a programot. Dr. Beöthe Tamás PhD urológus főorvos Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ne cigizz, inkább biciklizz! Családi hétvége Szekszárdon

„ Ne cigizz, inkább biciklizz” címmel családi hétvége programot szerveztünk, “A nemdohányzók védelméért, a dohányzás ellen” kampányhoz történő csatlakozással, színes műsorokkal, az egészségmegőrzés szellemében tartott előadásokkal Szekszárd felnőtt lakossága és a felnövekvő generáció részére. A Olvass tovább...