Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából a Mályvavirág Alapítvány felhívására a

„Gyöngyposta” Együtt a méhnyakrák ellen! gyöngyfűző programunk 

2017. január 21-én, szombaton 10-13 óráig volt a hatvani TESCO Áruházban.

A gyöngy a méhnyakrák és a HPV elleni védelmet szimbolizálja.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat közös szervezésben, az Albert Schweitzer Kórház Egészségfejlesztő Iroda, a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály és a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálat a Mályvavirág Alapítvány felhívására csatlakozott az országos programhoz.

Az aktivitás során a hatvani TESCO Áruházban önkéntes segítőink kérésére nők, férfiak, gyerekek  fűztek fel egy-egy szem gyöngyöt, s közben meghallgatták  a védőnő tanácsait, kérését, hogy minél többen fontolják meg és mérlegeljék, beoltatják-e gyermekeiket a HPV vírus elleni védőoltással és hogy minél többen menjenek el a szűrésekre.

Sikeres volt a mai programunk, több mint háromszáz vásárló fűzött fel egy-egy szem gyöngyöt, érdeklődve és türelmesen  hallgatták végig önkénteseinket, hiszen nemes a cél, amiért dolgozunk, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

A gyöngyből készült karláncokat érintett betegeknek fogjuk ajándékozni.

A rendezvényünkről tudósított a Hatvan Tv, valamint az M1 televízió forgatócsoportja is, ami  Segítő Szolgálatunknak nagy dicsőség!

Ezúton is köszönetet szeretnék mondani a TESCO Áruház vezetőségének a lehetőségért, hogy az áruházban helyet kaphattunk rendezvényünk lebonyolításához! 

Járj évente szűrésre, és fontold meg a  védőoltást! 

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egy nap a nőkért – Figyelemfelkeltés az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében Salgótarjánban

Tizenegyedszer szervezett figyelemfelkeltő sétát és programot 2019. október 4-én a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében. A figyelemfelkeltő séta a Balassi Bálint Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Műtét után is csinosan – Nemzeti Rákellenes Nap Egerben

  Az Egri Alapszervezet áprilisi 12-i rendezvényén  megemlékeztünk a Nemzeti Rákellenes Napról, dr. Dollinger Gyula sebész szakorvosról, aki a hazai rákkutatás úttörőjének számít. E nap lényege, hogy az emberek küzdjenek a rákbetegség ellen és felébresszék Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gégeműtöttek adventi készülődése

MRL Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2019. november 29-én 16.00 órától “Advent első vasárnapját megelőző pénteken a Nyilas Misi házban diakóniai közös délutánon mutatkozott be a B.-A-.Z. Megyei Központi Kórház Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Olvass tovább...