A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségklubja 2021. április 6-i video előadásának címe az „Elektroszmog és az egészség” volt.

A vetítettképes videó előadója, Kreicsi László, műszaki szakértő először arról beszélt, hogy az emberi test is elektromágnesesség alapján működik, amelyre veszéllyel a mesterséges sugárzások lehetnek, amelyek érzékelésére nincsenek érzékszerveink. Ezzel Edison és Tesla „óta” kell számolnunk  és a  villamosság, a rádióhullámok, a mikrohullámok 20Hz-30GHz –es frekvencia tartományaival.

Meghatározta az elektroszmog fogalmát, tulajdonságait, részletezte az  egészségre gyakorolt káros hatásait. Felsorolta a leggyakoribb „szmog forrásokat”. Kiemelte, hogy a káros hatás nagyságánál döntő a hatásidő, a frekvencia és a teljesítmény.

Elmondta, hogy sajnos az elektroszmog-mentes világ utópia, a gyártóknak nem érdekük annak csökkentése, de az utóbbi időben a hatóságok jogszabályokkal, rendeletekkel korlátozzák a mértékét, különösen a gyermekek védelmében. Kialakítottak Magyarországon egy hatósági monitoring rendszert is és kérésre ellenőrzési, mérési lehetőség van a sugárzás meghatározására.

Előadásában sok hasznos tanácsot adott a mobil telefonok, a wi-fi, a mikrohullámú sütők használatára vonatkozóan és beszélt az áramtalanítás és a készülékek leárnyékolásának fontosságáról.

Végső üzenete az volt, hogy kezünkben a kulcs az egészségkárosító méretű sugárzás csökkentésére, sugárzó eszközeink átgondolt használatával

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként jött létre a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösön is kerékpároztak a Limfóma Világnapon

A Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete a Limfóma Világnapja alkalmából figyelemfelkeltő kerékpározást szervezett. Megtisztelt bennünket Rozványi Balázs elnök úr és Hiesz György polgármester úr is.  Köszönjük a részvételt mindenkinek.

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Vezető: Kiss Anett pszichológus Időpont: 2022.április 11. Az előző foglalkozáson újabb házi feladatot kaptunk. Írjuk le minden nap, mit tettünk testünk, lelkünk, az elménk és a munkánk megerősítése érdekében. Erről Olvass tovább...

Alapszervezetek

HPV-ről a 7. osztályosoknak Miskolcon

Globeathon “Összefogással a nőgyógyászati daganatok ellen” szeptember havi programjának megfelelően a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola 7. osztályos lányainak tartottunk előadást. Dr. Matyi Marianna, a B.A.Z megyei Kormányhivatal Járási Népegészségügyi Főosztály vezetőjének köszönjük a nagyszerű előadást. Olvass tovább...