A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: február 27.
Előadó: Hajdú Rebeka pszichológus

A művészetterápia egy olyan gyógyító eljárás, amelynek segítségével a tudatalattink mélyén szunnyadó dolgokat képesek vagyunk felszínre hozni, újra átélni, majd feldolgozni, és az ebből fakadó tapasztalatokat a mindennapjaink részévé tenni.

A művészetterápiának hagyományosan négy fajtáját különböztetjük meg, úgy mint zeneterápia, tánc- és mozgásterápia, (képző)művészeti terápia, valamint drámaterápia.

Egy másik csoportosítási módszer szerint, ha az alkalmazásukat vesszük alapul, akkor aktív és passzív művészetterápiás módszereket különböztethetünk meg egymástól. Azt minősítjük aktívnak, amely során maga a páciens is részt vesz a folyamatban, illetve művészeti tevékenységben, értsd: fest, rajzol, zenél, táncol.

A passzív módszerek közé azokat soroljuk, amely során az adott személy nem hoz létre semmiféle produktumot, csak befogadja azt, például meghallgat egy dalt, megnéz egy műalkotást, vagy akár egy tánc darabot. Természetesen önmagában az nem elegendő, hogy otthon meghallgatunk egy musicalt, minden esetben ugyanis terapeuta segítségével dolgozható fel az adott mű által keltett asszociáció vagy érzelem.

Akár aktív, akár passzív művészetterápiáról beszélünk, a lényeg mindkét esetben ugyanaz.

A hatvani alapszervezet mai programját nagy érdeklődéssel hallgatták a résztvevők!

23 fő volt jelen

Lazányi Jánosné elnök

Támogatók:Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház, Markovits Kálmán Uszoda és Strandfürdő, Hatvan Tv, Hatvani Hírlap, Zombori Kft.

    

                                                   

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gödöllői Alapszervezete – 3. összejövetel

Kedves Violetta küldöm a 3. összejövetelünk összefoglalóját. Mint eddig mindig, most is csodálatosan jó hangulat uralkodott. 1./ Ízelítőként Papp Imre alapító tagunk bemutatta páros táncát, – aki Salsában is kitűnő. 2./ A jó kedvhez hozzájárult Olvass tovább...

Alapszervezetek

Esély az egészségre

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Civil Hónap programjaihoz csatlakozva szervezte meg szeptemberi Egészségklubját, melyhez  több civil szervezet is kapcsolódott. Az esemény középpontjában Dr. Gundy Sarolta kandidátus asszony „Génjeinkben hordozzuk a sorsunkat?  című előadása Olvass tovább...

Alapszervezetek

É rezd L ásd E ngedd T edd

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín: „Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.) Időpont: 2019. május 15. Téma: Érezd Lásd Engedd Tedd Előadó: Nagy Tímea A mai este Olvass tovább...