A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: február 27.
Előadó: Hajdú Rebeka pszichológus

A művészetterápia egy olyan gyógyító eljárás, amelynek segítségével a tudatalattink mélyén szunnyadó dolgokat képesek vagyunk felszínre hozni, újra átélni, majd feldolgozni, és az ebből fakadó tapasztalatokat a mindennapjaink részévé tenni.

A művészetterápiának hagyományosan négy fajtáját különböztetjük meg, úgy mint zeneterápia, tánc- és mozgásterápia, (képző)művészeti terápia, valamint drámaterápia.

Egy másik csoportosítási módszer szerint, ha az alkalmazásukat vesszük alapul, akkor aktív és passzív művészetterápiás módszereket különböztethetünk meg egymástól. Azt minősítjük aktívnak, amely során maga a páciens is részt vesz a folyamatban, illetve művészeti tevékenységben, értsd: fest, rajzol, zenél, táncol.

A passzív módszerek közé azokat soroljuk, amely során az adott személy nem hoz létre semmiféle produktumot, csak befogadja azt, például meghallgat egy dalt, megnéz egy műalkotást, vagy akár egy tánc darabot. Természetesen önmagában az nem elegendő, hogy otthon meghallgatunk egy musicalt, minden esetben ugyanis terapeuta segítségével dolgozható fel az adott mű által keltett asszociáció vagy érzelem.

Akár aktív, akár passzív művészetterápiáról beszélünk, a lényeg mindkét esetben ugyanaz.

A hatvani alapszervezet mai programját nagy érdeklődéssel hallgatták a résztvevők!

23 fő volt jelen

Lazányi Jánosné elnök

Támogatók:Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház, Markovits Kálmán Uszoda és Strandfürdő, Hatvan Tv, Hatvani Hírlap, Zombori Kft.

    

                                                   

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Miskolci programajánló

Szeretettel meghívjuk tagjainkat és az érdeklődőket a Magyar Rákellenes Liga Miskolci foglalkozásaira, rendezvényeire Időpont: 2017. november 2. (csütörtök) 11.30 óra Helyszín: Miskolci temetők Téma: Közös gyertyagyújtás – elhunyt tagtársainkra emlékezünk         Időpont: 2017. Olvass tovább...

Alapszervezetek

“Mellrák után is van élet – Együtt könnyebb”- beszélgetések a Magyarok Vására rendezvényen Egerben

Május 8.-án a  Magyarok Vására egri rendezvényére meghívást kapott az Egri Alapszervezet egy kerekasztal  beszélgetésre, amelyen szó volt a mellrákról, kezeléséről és az önvizsgálat fontosságáról.  Beszélgető partnerek voltak: az Egri Alapszervezet képviseletében Bak Imréné és Olvass tovább...