A  Siófoki Alapszervezet a város civil szervezeteinek képviselőivel (pl. Veseklub, Nyugdíjas klub, Nőklub) 2021. október 21-én rendezte meg a siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulói részvételével a mellrák elleni küzdelem figyelemfelhívó kampányát.
A viharos szél ellenére sikerült a  a rózsaszínű lufikat és a lányok ujját diszítő pink rózsagyűrűt átadni. Nagyon örültünk, hogy fiúk is részt vettek a rendezvényen, mert mint tudjuk, sajnos a mellrák betegsége a férfiaknál is előfordul.
A prevenció fontosságának hangsúlyozásában nagy segítséget nyújt az intézményt ellátó védőnő aki szintén jelen volt a rendezvényen.
Királyné Bostyai Mária
a Siófoki Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Motoros csillagtúra – indulás Salgótarjánból

„Motorral a mellrák ellen” A Magyar Rákellenes Liga idén harmadik alkalommal szervezett országos motoros figyelemfelkeltő akciót, amelyhez a Salgótarjáni Alapszervezet is kapcsolódott. A Salgótarjáni Alapszervezet 14 önkéntese várta a Balassi Bálint Megyei Könyvtár előtt és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mellrákellenes rózsaszín séta Gyöngyösön

Október 9-én tartotta a Gyöngyösi Alapszervezet mellrákellenes figyelemfelhívó sétáját. A program dr. Gulyás Zoltán főorvos úr előadásával kezdődött, utána indult a gyertyás séta.

Alapszervezetek

A Siófoki Alapszervezet éves közgyűlése

A Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete a hagyományos, a 2016. évet lezáró  éves Közgyűlését 2017. február 20-án tartotta. A Ligában a Küldöttgyűlés alapszervezetenként azonos napirend szerint zajlik, az idén ez 14 napirendi pontban volt összefoglalható. A Olvass tovább...