A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségért klubfoglalkozás sorozatának 2021. március 01-i témája a higiénia volt.

Az előadó, Lukács Józsefné, diplomás ápoló vetítettképes előadásában beszélt az egészség WHO szerinti jelentéséről: a teljes testi-lelki és szociális jóllétről, a higiénia, mint az orvostudomány egy ágának fogalmáról, és részletezte annak több szempontú terület csoportosítását.

Először a testi és mentálhigiéné egészségi vonatkozásait vázolta, majd kitért a környezeti és társadalmi higiéné területeire.

Sorra vette a lakókörnyezet helyiségeinek tisztítási előírásait, felhívta a figyelmet a környezettudatos tisztítószerek elsődleges alkalmazására (ecet, citrom, szódabikarbóna…), a hatékony szellőztetésre.

Beszélt a társadalmi higiéné területéről, a vásárlás, utazás, ügyintézés, nyaralás, közösségi terek során betartandó ajánlásokra.

És felsorolta a higiéné egy másfajta csoportosítás szerinti területeit: a talaj, levegő, víz, szennyvíz, táplálkozás higiéné. a munkaegészségtan és a sugár egészségtan fogalmait és követendő előírásait.

Előadása végén ismertette a kérdések felvetésének módját.

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„MOVEMBER”2021. Presszó Szerda a férfiakért PSA szűréssel

A Gödöllői Alapszervezet beszámolója Nagy izgalommal készültünk az első PSA szűrésünk „megmérettetésére”. Dicsőség a gödöllői Tormay Károly Egészségközpont  szakmai támogatása és Libor Anita vezető asszisztens társadalmi munkája a szűrés professzionális lefolytatásában. Az előzetesen 20 főre Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta, közgyűlés, jubileum Borsodnádasdon

Az őszi mellrák elleni sétánkat 2021. szeptember 13-ra tűztük ki. Azért kora ősszel, mert tartottunk a Covid19 vírus bármely időben történő berobbanásától. A sétán sokan részt vettek. Velünk sétált Gaál Imre is – a MRL Olvass tovább...