2020-08-24

Második alkalommal rendeztek egészségnapot 2020. augusztus 22-én a Salgótarjáni Lokálpatrióták, amelynek idén a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont adott otthont. A rendezvényen a MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei is részt vettek.

Az egészségnap célja felhívni az emberek figyelmét az egészséges életmódra valamint arra, hogy figyelmet milyen fontos figyelmet fordítani a közösségi életre és a szociális háló szélére sodródók életére is.

A kikapcsolódni vágyókat ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal, tanácsadással várták. A MRL önkéntesei szóbeli és írásos információban részesítették az érdeklődőket, bemutatták az emlő önvizsgálatot és készségesen válaszoltak a témával kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

A délelőtt folyamán negyvenegyen keresték fel a sátrat.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

RSOE és Szekszárdi Alapszervezet együttműködése

RSOE (Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület)  A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet rész vett az RSOE kihelyezett és (ONLINE) értekezletén, 2020.október. 01-jén, amely a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Konferencia Teremben került megrendezésre. Szekszárdi Alapszervezet Olvass tovább...

Alapszervezetek

Méhnyakrák elleni megmozdulás

A Hegyvidék Alapszervezet tagjai gyöngyöt fűztek a méhnyakrák elleni küzdelem szimbólumaként. Az elkészült karkötőket a nőgyógyászati betegeknek adják át.

Alapszervezetek

Segítségnyújtás szociális kérdésekben

A Hatvani Alapszervezet felkérte a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Igazgató helyettesét, Gulyás Beátát, hogy a 2019. évben életbe lévő új adó jogszabályokról tájékoztassa a résztvevőket. Időpont: 2019. március 21. Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat Irodája,  Hatvan, Olvass tovább...