A Debreceni Karitatív Testület ebben az évben is megszervezte a gyermekek nyári felügyeletét a Bólyai Általános Iskolában. A programokat civil szervezetek segítik.

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei ebben az évben is részt vesznek a programokban.

A megnyitóra július 6-án került sor, ahol 6 önkéntesünk gyöngyfűzéssel és pattogatott kukoricából nyakláncfűzéssel várta a gyerekeket. Népszerű volt a gyerekek körében, több mint 60 gyerek fűzte a nyakláncot köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak készítették azt. Még ebéd után is többen visszajöttek, érdeklődtek, mikor leszünk legközelebb.

Július 13-án második alkalommal 12 önkéntesünk segítette a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését 09:00-14:00 óra között. Most is nagy sikere volt a gyöngyfűzésnek és pattogatott kukoricából nyaklánc-, karkötő fűzésnek. Tekintettel arra, hogy csak az alapszervezetünk önkéntesei voltak itt, több mint 70 gyerek fűzte a nyakláncot és pattogatott kukoricát, köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak, testvérüknek készítették azt. Akinek kedve volt sakkozhatott is.

Most zsákban futást is szerveztünk, amely sok gyereket vonzott. 4 öt fős csapat versenyzett, két csoportban. Hangosan buzdították egymást. A végén minden résztvevő egy nagy zsákból plüss és egyéb játékot húzhatott, amit nagy örömmel fogadtak. Még ebéd után is többen visszajöttek gyöngyöt fűzni, mert a kukorica hamar elfogyott.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívásklubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kirándulás, rózsaszín sétákon részvétel

A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai és újra Norbi túrán vettek részt. Útvonal: Szilvásvárad és környéke. Részt vettünk az ecsédi és egri mellrák ellenes rózsaszín rendezvényen.  Köszönjük a meghívást.

Egyéb

Kékgolyó koncertsorozat az Országos Onkológiai Intézetben – VI.

2014. november 11-én, (kedden) 16 órakor várjuk a betegeket, orvosokat, ápolókat és az intézet valamennyi dolgozóját. Fellép a Kruppa Vonósnégyes

Alapszervezetek

Kirándulás Poroszlóra

2017. 09. 23-án kirándulni voltunk a poroszlói ökoparkban, ahol megtekintettük a nagy akváriumot, részt vettünk 3d mozivetítésen, mely bemutatta a Tisza-tó életét a négy évszakban és végül egy jót hajókáztunk a Tisza-tó rejtelmes nádasaiban.