A Debreceni Karitatív Testület ebben az évben is megszervezte a gyermekek nyári felügyeletét a Bólyai Általános Iskolában. A programokat civil szervezetek segítik.

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei ebben az évben is részt vesznek a programokban.

A megnyitóra július 6-án került sor, ahol 6 önkéntesünk gyöngyfűzéssel és pattogatott kukoricából nyakláncfűzéssel várta a gyerekeket. Népszerű volt a gyerekek körében, több mint 60 gyerek fűzte a nyakláncot köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak készítették azt. Még ebéd után is többen visszajöttek, érdeklődtek, mikor leszünk legközelebb.

Július 13-án második alkalommal 12 önkéntesünk segítette a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését 09:00-14:00 óra között. Most is nagy sikere volt a gyöngyfűzésnek és pattogatott kukoricából nyaklánc-, karkötő fűzésnek. Tekintettel arra, hogy csak az alapszervezetünk önkéntesei voltak itt, több mint 70 gyerek fűzte a nyakláncot és pattogatott kukoricát, köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak, testvérüknek készítették azt. Akinek kedve volt sakkozhatott is.

Most zsákban futást is szerveztünk, amely sok gyereket vonzott. 4 öt fős csapat versenyzett, két csoportban. Hangosan buzdították egymást. A végén minden résztvevő egy nagy zsákból plüss és egyéb játékot húzhatott, amit nagy örömmel fogadtak. Még ebéd után is többen visszajöttek gyöngyöt fűzni, mert a kukorica hamar elfogyott.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívásklubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Karácsonyi jótékonysági hangverseny Debrecenben

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet szeretettel meghívja Önt, hozzátartozóit, barátait, munkatársait Karácsonyi jótékonysági hangversenyére  december 16-án (péntek) 15:30 órától a Szent József Gimnázium dísztermébe (4024 Debrecen, Szent Anna u. 17.). Fellépnek a DE Zeneművészeti Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nemzeti Rákellenes Nap Salgótarjánban – középpontban a vastagbélrák

A Salgótarjáni Alapszervezet Nemzeti Rákellenes Napot tart 2019. április 9-én kedden 16 órakor a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban Középpontban a vastagbélrák címmel. Program: Dr. Kári Dániel sebész, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Hol tart Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Segítő Szolgálat nyilvános Gyógy- és Meridián tornája a Grassalkovich Művelődési Ház udvarán. A lelkes kis csapat a meleg és a közeledő vihar ellenére is tornászott!