A Debreceni Karitatív Testület ebben az évben is megszervezte a gyermekek nyári felügyeletét a Bólyai Általános Iskolában. A programokat civil szervezetek segítik.

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei ebben az évben is részt vesznek a programokban.

A megnyitóra július 6-án került sor, ahol 6 önkéntesünk gyöngyfűzéssel és pattogatott kukoricából nyakláncfűzéssel várta a gyerekeket. Népszerű volt a gyerekek körében, több mint 60 gyerek fűzte a nyakláncot köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak készítették azt. Még ebéd után is többen visszajöttek, érdeklődtek, mikor leszünk legközelebb.

Július 13-án második alkalommal 12 önkéntesünk segítette a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését 09:00-14:00 óra között. Most is nagy sikere volt a gyöngyfűzésnek és pattogatott kukoricából nyaklánc-, karkötő fűzésnek. Tekintettel arra, hogy csak az alapszervezetünk önkéntesei voltak itt, több mint 70 gyerek fűzte a nyakláncot és pattogatott kukoricát, köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak, testvérüknek készítették azt. Akinek kedve volt sakkozhatott is.

Most zsákban futást is szerveztünk, amely sok gyereket vonzott. 4 öt fős csapat versenyzett, két csoportban. Hangosan buzdították egymást. A végén minden résztvevő egy nagy zsákból plüss és egyéb játékot húzhatott, amit nagy örömmel fogadtak. Még ebéd után is többen visszajöttek gyöngyöt fűzni, mert a kukorica hamar elfogyott.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívásklubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, figyelemfelkeltő gyöngyfűzés Gyöngyösön

Gyöngyfűzésre hívunk! Helyszín: a gyöngyösi Tesco áruház előterében (3200 Gyöngyös, Vásár u. 2, ) Időpont: 2017. január 28-án szombaton 10-kor Szervező:             Gyöngyösi Alapszervezete és a  Az aktivitás célja hogy minél Olvass tovább...

Egyéb

Agydaganatosok Klubja: április 28., (péntek) 14 óra

Kedves Agydaganatos Betegek, Hozzátartozók!        A Magyar Rákellenes Liga Betegklubja újabb találkozót szervez, melynek témája: Az agysérülések következményei Előadó: Prof. dr. Nyáry István tanszékvezető egyetemi tanár, az Agydaganatosok Klubjának fővédnöke Új helyszín:  Normafa Idősek Otthona 2. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllői Alapszervezete – 3. összejövetel

Kedves Violetta küldöm a 3. összejövetelünk összefoglalóját. Mint eddig mindig, most is csodálatosan jó hangulat uralkodott. 1./ Ízelítőként Papp Imre alapító tagunk bemutatta páros táncát, – aki Salsában is kitűnő. 2./ A jó kedvhez hozzájárult Olvass tovább...