A Debreceni Karitatív Testület ebben az évben is megszervezte a gyermekek nyári felügyeletét a Bólyai Általános Iskolában. A programokat civil szervezetek segítik.

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei ebben az évben is részt vesznek a programokban.

A megnyitóra július 6-án került sor, ahol 6 önkéntesünk gyöngyfűzéssel és pattogatott kukoricából nyakláncfűzéssel várta a gyerekeket. Népszerű volt a gyerekek körében, több mint 60 gyerek fűzte a nyakláncot köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak készítették azt. Még ebéd után is többen visszajöttek, érdeklődtek, mikor leszünk legközelebb.

Július 13-án második alkalommal 12 önkéntesünk segítette a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését 09:00-14:00 óra között. Most is nagy sikere volt a gyöngyfűzésnek és pattogatott kukoricából nyaklánc-, karkötő fűzésnek. Tekintettel arra, hogy csak az alapszervezetünk önkéntesei voltak itt, több mint 70 gyerek fűzte a nyakláncot és pattogatott kukoricát, köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak, testvérüknek készítették azt. Akinek kedve volt sakkozhatott is.

Most zsákban futást is szerveztünk, amely sok gyereket vonzott. 4 öt fős csapat versenyzett, két csoportban. Hangosan buzdították egymást. A végén minden résztvevő egy nagy zsákból plüss és egyéb játékot húzhatott, amit nagy örömmel fogadtak. Még ebéd után is többen visszajöttek gyöngyöt fűzni, mert a kukorica hamar elfogyott.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívásklubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Meghívó nőnapi ünnepségre Hatvanba

Ez vagyok, és ezt teszem: A cselekvés éve! A Hatvani Alapszervezet szeretettel és színes műsorral várja az érdeklődőket   Nőnapi ünnepségére Időpont: 2019 március 8. péntek 14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház (Hatvan, Kossuth L.u.24.) Támogatóink: Hatvan Olvass tovább...

Egyéb

Élet és Tudat sorozat – Meditáció/Előadások

Helyszín: Országos Onkológiai Intézet – Tükörterem és előtér Házigazda: Fazekas Gábor MBSR oktató Hétfő esténként előadások a kontemplatív hagyományok, a tudomány és a mindennapok világából. Minden előadás előtt közös meditáció. A programsorozat a meditáció különböző Olvass tovább...

Alapszervezetek

Emlőrákról dióhéjban

Az Egri Alapszervezet 2015 november 10- i klubrendezvényén  a Markhot Ferenc Kórház onkológus főorvosa, Dr. Kner Erika tartott figyelemfelhívó előadást az emlőrákról, kezeléséről és az önvizsgálatról. Sajnos a nők harmadik leggyakoribb daganata,  minden 10. magyar asszonyt Olvass tovább...