A Debreceni Karitatív Testület ebben az évben is megszervezte a gyermekek nyári felügyeletét a Bólyai Általános Iskolában. A programokat civil szervezetek segítik.

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei ebben az évben is részt vesznek a programokban.

A megnyitóra július 6-án került sor, ahol 6 önkéntesünk gyöngyfűzéssel és pattogatott kukoricából nyakláncfűzéssel várta a gyerekeket. Népszerű volt a gyerekek körében, több mint 60 gyerek fűzte a nyakláncot köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak készítették azt. Még ebéd után is többen visszajöttek, érdeklődtek, mikor leszünk legközelebb.

Július 13-án második alkalommal 12 önkéntesünk segítette a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését 09:00-14:00 óra között. Most is nagy sikere volt a gyöngyfűzésnek és pattogatott kukoricából nyaklánc-, karkötő fűzésnek. Tekintettel arra, hogy csak az alapszervezetünk önkéntesei voltak itt, több mint 70 gyerek fűzte a nyakláncot és pattogatott kukoricát, köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak, testvérüknek készítették azt. Akinek kedve volt sakkozhatott is.

Most zsákban futást is szerveztünk, amely sok gyereket vonzott. 4 öt fős csapat versenyzett, két csoportban. Hangosan buzdították egymást. A végén minden résztvevő egy nagy zsákból plüss és egyéb játékot húzhatott, amit nagy örömmel fogadtak. Még ebéd után is többen visszajöttek gyöngyöt fűzni, mert a kukorica hamar elfogyott.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívásklubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszín séta és előadások Hatvanban

Meghívó Figyelemfelhívó séta az egészségért,a mellrák ellen! A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagsága nevében tisztelettel meghívjuk Önt a 2017. október 13-án 14 órakor kezdődő rendezvényünkre és az azt követő Figyelemfelhívó Sétánkra. Helyszín:  Grassalkovich Művelődési Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó Ecsédre – Séta és előadás a mellrák ellen

A Magyar Rákellenes Liga Ecsédi Alapszervezete az Emlőrák Ellenes Küzdelem hónapja alkalmából Figyelemfelhívó sétát szervez, melyre ezúttal tisztelettel meghívjuk Önt! Esemény időpontja: 2018. október 11. csütörtök 14 óra Helyszín: Községi Művelődési Ház Ecséd, Dózsa György u. 16. Olvass tovább...

Alapszervezetek

V. Szent Ágota Nap Sárszentágotán

Szeretettel várjuk Sárszentágotán, az V. Szent Ágota Napon, május 27-én. Program: Motoros felvonulás Megnyitó Sebestyén Zoltán polgármester Siák Gáborné, a MRL Sárszentágotai Alapszervezet elnöke Szentmise Előadás: Horváth Zoltán György: Szent Agáta kultusza Nápoly környékén