A Debreceni Karitatív Testület ebben az évben is megszervezte a gyermekek nyári felügyeletét a Bólyai Általános Iskolában. A programokat civil szervezetek segítik.

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei ebben az évben is részt vesznek a programokban.

A megnyitóra július 6-án került sor, ahol 6 önkéntesünk gyöngyfűzéssel és pattogatott kukoricából nyakláncfűzéssel várta a gyerekeket. Népszerű volt a gyerekek körében, több mint 60 gyerek fűzte a nyakláncot köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak készítették azt. Még ebéd után is többen visszajöttek, érdeklődtek, mikor leszünk legközelebb.

Július 13-án második alkalommal 12 önkéntesünk segítette a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését 09:00-14:00 óra között. Most is nagy sikere volt a gyöngyfűzésnek és pattogatott kukoricából nyaklánc-, karkötő fűzésnek. Tekintettel arra, hogy csak az alapszervezetünk önkéntesei voltak itt, több mint 70 gyerek fűzte a nyakláncot és pattogatott kukoricát, köztük sok fiú is, akik édesanyjuknak, testvérüknek készítették azt. Akinek kedve volt sakkozhatott is.

Most zsákban futást is szerveztünk, amely sok gyereket vonzott. 4 öt fős csapat versenyzett, két csoportban. Hangosan buzdították egymást. A végén minden résztvevő egy nagy zsákból plüss és egyéb játékot húzhatott, amit nagy örömmel fogadtak. Még ebéd után is többen visszajöttek gyöngyöt fűzni, mert a kukorica hamar elfogyott.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívásklubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Áprilisi mozgásprogramok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Kis létszámban, szabályokat, a maszk és távolságbetartást betartva sétaköröket, nordic walking túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint a környék településeire.    Sétakör áprilisban összesen: 326 km 12 Olvass tovább...

Alapszervezetek

Online farsang

COVID alatt is vidáman! Jelentkezzetek, ha van kedvetek egy kis vidámságra!

Alapszervezetek

Örökmozgó Kerékpáros Országjárás – Hatvan

2022-ben harmadik alkalommal szervezi meg a Magyar Rákellenes Liga az Örökmozgók Hetét, ezen belül az Örökmozgó Kerékpáros Országjárást. Hatvanba június 19-én délután érkezett meg Rozványi Balázs elnök úr és felesége Winkler Violetta. Közel harminc lelkes Olvass tovább...