Együtt a méhnyakrák ellen! – az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából

Fontos amit megosztasz ?/!

Időpont: 2020. január 25. szombat 10 – 13 óráig
Helyszín: TESCO Áruház Hatvan, Bibó István út. 1.

Az aktivitásunk során nők, férfiak, gyerekek fűztek fel egy – egy szem gyöngyöt, s közben meghallgathatták a szakemberek tanácsait.

Tóth Györgyné Gizike védőnő szívesen válaszolt a hozzá fordulók kérdéseire és beszélt a méhnyakrákról, a szűrések fontosságáról, a HPV oltás szükségességéről.

Célunk, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyak szűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

A program keretében gyöngyöt is fűztünk és az elkészült karláncokat érintett betegeknek és szűrésen megjelenteknek fogjuk ajándékozni.

A kulcs az éves szűrővizsgálat és a védőoltás megfontolása.

Járj évente szűrésre, és fontold meg a védőoltást!

Lazányi Jánosné
az alapszervezet elnöke

Támogatók:
Hatvani Polgármesteri Hivatal, Hatvan Tv, Hatvani Hírlap,  Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata, Zombori Kft.

       

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösi februári programok

2024.02.05. Taggyűlés A mai taggyűlésünkön a a Rákellenes Világnapról emlékeztünk meg. Fontos számunkra a figyelem felhívás a szűrések fontosságára. Saját példánkon keresztül bemutatni, hogy a gyógyulás után is egészségesen élünk. Kiosztottuk a március negyedikén megtartandó Olvass tovább...

Alapszervezetek

Polgármesteri Díszoklevél adományozása Lazányi Jánosnénak

Szeretettel gratulálunk Lazányi Magdinak, a Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat vezetőjének a Polgármesteri Díszoklevélhez! Lazányi Jánosné, Magdi 2005-ben került kapcsolatba a Magyar Rákellenes Ligával. Betegsége alatt találkozott egy önkéntes segítővel, ő indította el azon az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2018. január 8. hétfő 14 óra Vezette: Kiss Anett pszichológus, Hatvani Kórház A Hatvani Segítő Szolgálat 2018. év első első foglalkozásán megismerkedtünk csoportfoglalkozásunk új résztvevőivel. Bemutatkozásokat követően az elmúlt ünnepek örömeit beszéltük meg, majd relaxációs Olvass tovább...