2019-12-17

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete

Helyszín: Gödöllői Városi Könyvtár rendezvényterem (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.)
Időpont: 2019. október 22.

Téma: Út a boldogsághoz

Előadó: Gunagriha

Engedjétek meg, beszámolómat hadd kezdjem egy régi, de azóta is minden nap eszembe jutó fantasztikus élménnyel: Gödöllő, 2015. 04.01.

Sok -sok gyermek, felnőtt igyekszik az Isaszegi utcán lévő Gödöllő táblához. Ide vártuk a Békefutást, a Peace Run-t. Mottójuk:„Tégy egy lépést a békéért!”
6 földrészen, 150 országban rendezik meg ezt a váltófutást. Városról városra a békét jelképező fáklyát egy futócsapat viszi és az érintett települések tanulói, lakói az út folyamán bármikor csatlakozhatnak hozzájuk. Így történt ez nálunk is.
A főtérre beérkezőket ünnepi műsor várta, majd a Gémesi György jelképesen átvette a békefáklyát. Végezetül megszólaltatták a békegongot és már indultak is tovább a futok, hogy még tovább vigyék a fáklya üzenetét!
Ekkor hallottam először Sri Chinmoy -ról, korunk nagy spirituális mesteréről és tanítványáról, Gunagriha-ról.

Ezek-után nem csoda, hogy nagy izgalommal vártuk számos érdeklődővel egyetemben Gunagriha előadását.

Ő vallja: „ A béke és a boldogság elérése Isten akaratával lehetséges. Se több, se kevesebb.”
Mindannyian Isten fiai és lányai vagyunk. Isten és én egyek vagyunk.
Legfontosabbnak a szívvel való törődés az értelemmel szemben.
Szív elve: mitől vagyok boldog.
Az életkor előre haladtával egyre több és akár kisebb dolgoknak is örülni tudunk. Sokkal jobban figyelünk pl. a természet változásaira (süt a nap, kinyílt egy virág). Legyünk hálásak minden szépért, jóért!
Meg kell tanulni a számunkra rossz dolgokat elengedi (negatív energia). Pedig az emberek inkább szeretnek viharban élni! Harcolnak egymás ellen. Megpróbálják a másikat lenyomni, Nő az egó, de nő a szenvedés is. Pillanatok alatt eltéveszthetjük a célt és máris mellékvágányon vagyunk. Tudatos lelki lények legyünk, egó nélkül. Fontos, hogy megtanuljunk uralkodni aggodalmaink, félelmeink felett (mert ezek rossz vezetők!)
Minden nap van választásunk!
Hajtjuk az igazságot, de közben mégsem tudunk önzetlenek lenni.
Állandóan keresünk valamit, ami magasabb rendű, pl. gazdagabbak legyünk, halmozzuk a dolgokat, de közben elveszítjük saját magunk és gyermekeink békéjét. Rohanunk pénzt keresni, pedig csemetéink csak velünk szeretnének reggelizni.
Családunknak, embertársainknak csak a jót mondjuk!

Az est folyamán nagyon sok izgalmas kérdésre kerestük a választ, de gondolkodjunk el azon is, van-e és mi az értelme az én harcának?
„Ne vádold a világot!
Tedd jobbá!
Hogyan?
Minden pillanatban
Jobbá téve önmagad!” (Sri Chinmoy)

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szentmise a daganatos betegek gyógyulásáért Egerben

Az Egri Alapszervezet felkérésére, február 1-jén 17 órakor, az egri Szent Bernát ( ciszterci) templomban Koós Ede  prefektus, a templom igazgatója, szentmisét celebrált a daganatos betegek gyógyulásáért. Ezen a misén Szent Balázs orvos, püspök és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta Egerben: MÉLTÁNYOS ELLÁTÁST MINDENKINEK – A MEGELŐZÉSTŐL A REHABILITÁCIÓIG

Rákellenes Világnap – február 4. A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete sétát szervezett a Dobó térről az Egri Várba. Ezzel emlékezve a Rákellenes Világnapra, a rákbeteg társaikra, a túlélőkre és az elhunytakra. Magyarország sajnos vezeti Olvass tovább...